Apple

Apple, Yeni MacBook Pro’yu Duyurdu

Macbook Pro için beklenen kısa bir sürede Apple, Magic Keyboard ile yeni MacBook Pro’yu duyurdu.

mackbook-siberdefter

Macbook Pro için beklenen kısa bir sürede Apple, Magic Keyboard ile yeni MacBook Pro’yu duyurdu. İsteğe bağlı Intel 10. Nesil işlemcilere sahip ve 1.299 dolar’dan başlıyor. Apple 13 inç MacBook Pro’ları için küçük bir spesifikasyon yükseltmesi yaptı. Apple artık kelebek klavye aplikasyonunu bu sayede devredışı bıraktı.

Apple, 16-inç MacBook Pro’yu Kasım 2019 yılında çıkarmıştı. Ardından Sihirli Klavyeaplikasyonu ile geçtiğimiz Mart ayı ile MacBook Air çıkardı. Altı ay içinde de Apple, tüm dizüstü bilgisayar serisine daha iyi klavyeleri mevcut kullanan modellerle tamamen değiştirdi. Bunu, kelebek klavye mekanizmasıyla 2015 MacBook’dan (artık üretilmiyor) bu yana çalışmasını sağlamak için harcadığı beş yılla karşılaştıralım.

Son MacBook Pro’da olduğu gibi Apple, toplamda iki veya dört tanesi (artı bir kulaklık girişi) olmak üzere Thunderbolt 3 / USB-C konektörleriyle çalışıyor. Touch Bar ayrıca bir Touch ID parmak izi sensörünün yanı sıra fiziksel bir Esc tuşuyla övgü ile birlikte daha ideal bir yapıda kalıyor.

RAM 32 GB’a yükseltilebilecek ve depolama 4 TB’a kadar tamamlanacak seviyede. Apple, 10.Nesil Intel işlemcilerin 4.1Ghz’ye kadar bir turbo artışa sahip olduğunu ve yeni Intel Iris grafiklerinin Pro Display XDR’yi tam 6K çözünürlükte desteklediğini söylüyor.

Macbook 1.299 dolarlık yeni modeli de önceki modellerde 128GB’dan 256GB depolama alanı ile geliyor. Ancak 10. nesil işlemciden yoksun olacak ve 8GB RAM ile satışa sunulacak. Önceki modellerde aynı yükseltme için ücretlendirilen 200 dolar Apple’dan 100 dolar karşılığında 16GB RAM’e yükseltme yapabilecek.

16 inç MacBook Pro’nun daraltılmış çerçevelerini izleyerek ekranın 14 inç’e yakın bir şeye benzeyeceğine dair söylentiler var. Apple, bu 13 inçlik ekranın 500 nit parlaklığa ulaşabileceğini ve P3 geniş renk gamını destekleyebileceğini söylüyor.

Macbook Pro şuan Apple’ın web sitesinden sipariş edilerek temin ediliyor ve “bu hafta içinde belirli olan Apple Mağazaları ve Apple Yetkili Satıcıları” na ulaşacak. Eğitim müşterileri, temel modelin fiyatından 100 ABD doları tasarruf edecek.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Apple müzdarip olduğumuz pandemiye yönelik gelişmelerinden bu yana teknoloji olanaklarını da böylece geliştirmeye devam ediyor. Macbook Pro yeni seri mükemmel inceliklerle karşımıza geliyor, yine Apple ve yine bir yenilik. Bayılıyorum şu teknolojiye.

Bugüne Kadar Üretilen En İnce ve Hafif MacBook Pro olacak!


MacBook’larda kullanılan öncü inovasyon temelleri geliştirilerek tasarlanan büyük yenilikli MacBook Pro, fazlasıyla ince ve hafif, inanılmaz derecede maddesel olarak yoğun bir dizüstü bilgisayar üretmeyi mümkün hale getiren yepyeni bir gövde tasarımına (ki estetik açısından muazzam) ve tamamen metalden üretilen unibody yapıya sahiptir. Yalnızca 14,9 mm inceliğinde olan Apple 13 inç MacBook Pro, bir önceki nesle oranla yüzde 17 daha ince ve yüzde 23 daha az hacim kaplamış oluyor. Üstelik, 1,35 kg hafifliğiyle bir önceki nesle oranla neredeyse 0,25 kg daha hafif bir yapıya sahip. Yalnızca 15,5 mm inceliğinde olan yeni Apple 15 inç MacBook Pro ise, geçmişe oranla yüzde 14 daha ince ve yüzde 20 daha az hacim kaplayarak farkını ortaya koyuyor. Yalnızca 1,8 kg hafifliğiyle bir önceki nesle oranla neredeyse 0,25 kg daha hafif.

Touch ID Şimdi Mac’te oluyor


Müşterilerin iPhone ve iPad’den tanıdıkları ve çok sevdikleri olağanüstü özelliklerden biri olan Touch ID’nin ferahlığı ve güvenliği, şimdi güç düğmesine entegre edildi. Parmak izinizi MacBook Pro’nuzda Touch ID’ye kaydettiğinizde, tek bir dokunuşla Mac’inizin kilidini hızlı bir şekilde açabilecek, kullanıcı hesapları arasında geçiş yapabilecek ve Apple Pay ile internetten güvenli bir şekilde alışveriş yapabileceksiniz. Apple, Touch ID parmak izinizin hızlı ve doğru bir şekilde okunmasını sağlar ve çok gelişmiş algoritmalar kullanarak parmak izinizi yeni Apple T1 çipteki Secure Element ile eşleştirilme imkanına sahip.

Apple’ın En Parlak, En Renkli Dizüstü Bilgisayar Ekranı olmuş oldu..


Şimdiye kadarki en iyi Apple Mac ekranı, daha estetiğe odaklı, daha da fazla detay gösteren ve hiç olmadığı kadar canlı görünen görseller sunuyor. Yeni MacBook Pro’nun 0,88 mm inceliğindeki MacBook ekranları kadar ince olan, 500 nit parlaklığa sahip Retina ekranı, olağanüstü bir şekilde bir önceki nesle oranla yüzde 67 daha parlak bir şekilde görünüyor, yüzde 67 daha fazla kontrasta sahip ve geniş renk yelpazesini destekleyen ilk Mac dizüstü bilgisayar ekranıdır. Üstelik güç tasarrufu sağlayan daha geniş piksel aralığı, değişken yenileme hızı ve güç verimliliği daha yüksek LED’ler gibi özellikler sayesinde, ekran eskisine oranla yüzde 30 daha az bir enerji tüketiyor.

Bugüne Kadar Üretilen En Güçlü MacBook Pro Bu


Apple Macbook Pro Güçlü işlemciler, inanılmaz gelişmiş grafik teknolojileri, olağanüstü hızlı SSD’ler, yüksek hızlı bellek ve gelişmiş termal mimari, önemli ölçüde daha ince bir gövdede, olağanüstü profesyonel bir performans sunmuş oluyor. eDRAM özelliğine sahip altıncı nesil çift çekirdekli Core i5, eDRAM özelliğine sahip çift çekirdekli Core i7 ve dört çekirdekli Core i7 Intel işlemciler, bir yandan enerji tasarrufu yaparken diğer yandan profesyonel seviyede işlemci performansı sunuyor. Yeni 15 inç MacBook Pro, bir önceki nesle oranla 2,3 kata kadar daha yüksek performans sunan güçlü harici grafik teknolojisi Radeon Pro’ya; 13 inç MacBook Pro ise önceki nesle oranla iki kata kadar daha hızlı Intel Iris Graphics’e sahiptir. Tüm modeller, 3 GBps’nin üzerinde sıralı okuma hızları sunan SSD’lere ve veri aktarımını, şarj özelliğini ve iki kat daha fazla bant genişliğini tek bir bağlantı noktasında birleştiren Thunderbolt 3 teknolojisine sahiptir. Bu sayede kullanıcılar 5K ekranın keyfini çıkarabilir ve MacBook Pro’larını tek bir kabloyla şarj edebilirler.

Yeni MacBook Pro Aynı Zamanda Aşağıdaki Özelliklere Sahiptir:

  • Çok daha büyük Force Touch trackpad’ler: 13 inç MacBook Pro’da yüzde 46, 15 inç MacBook Pro’da ise iki kat daha geniş;
  • İkinci nesil kelebek tipi mekanizmaya sahip klavyeyle daha hassas reaksiyon alacağınız, daha rahat yazma deneyim kullanımı;
  • İki kat daha geniş dinamik aralık ve geliştirilmiş bas sayesinde hoparlörlerden daha yüksek sesle, daha gerçekçi ses çıkışı;
  • Siri entegrasyonu, Evrensel Pano, web’de Apple Pay ve en sevdiğiniz anılarınızı yeniden keşfetmenize, arşivinizi düzenlemenize ve bir profesyonel gibi muhteşem fotoğraflar çekmenize yardımcı olan Fotoğraflar uygulaması gibi yeni özelliklerle dünyanın en gelişmiş masaüstü işletim sistemi olan macOS Sierra.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Apple

Apple platformuna uygulama geliştirirken kullandığımız Pods (Pod veya Cocoapods) Apple Sillicon işlemcili yeni nesil Mac ve Macbook cihazlarda problem çıkartabiliyor. Bu makalede ise bu...

Apple

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, iPhone SE 2022 modelini tanıttı. 5G bağlantı teknolojisi ve A15 Bionic yonga seti güncellemesi ile gelen akıllı...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, 8 Mart 2022 saat 21.00 itibari ile düzenlendiği lansman etkinliğinde yeni teknolojilerini tanıttı ve lansman sonrasında ise...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple‘ın en son 2024 yılında bir araba piyasaya süreceğini ve bu konuda Toyota veya bir başka Japon otomobil...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version