Bilim

‘Çift Kanatlı Gençler’ Topluluğu: YGA

YGA Nedir?

YGA; 2000 yılında Türkiye’de kurulan, uluslararası alanda faaliyet gösteren, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütüdür.

YGA Neyi Amaçlıyor?

YGA yani Young Guru Academy, Genç Guru Akademisi olarak dilimize çevrilebilir. Bu topluluğun ve programın amacı; vicdanlı ve donanımlı, içinde yaşadıkları toplumun sorunlarına duyarlı, birden birlik olma düşüncesiyle bu sorunların çözümüne yönelik dünya çapında yaratıcı ve özgün inovasyon geliştiren gençler yetiştirmek.

YGA, yarınlara ışık tutmak üzere proje geliştiren, üretken, yaratıcı ve inovatif gençleri bir araya getirerek bilime ve yeniliğe teşvik etmek, gençlerin yenilikçi bakış açısına destek olmayı amaç ediniyor.

YGA’da Kimler Var?

YGA’lı öğrenciler, aralarında Aziz Sancar, Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Prof. Çiğdem Kağıtçıoğlu, Dr. Mehmet Öz gibi alanlarında uzman kişilerden, bir diğer tanımla “Hayal Ortakları” tarafından 1.000 saatin üzerinde çeşitli eğitimler alıyorlar.

YGA’da Eğitim Süreci

YGA’ya her yıl 200 farklı üniversite ve liseden 50.000’in üzerinde öğrenci başvurmaktadır.

Advertisement. Scroll to continue reading.
İlk adım olan YGA zirvesine katılmaya hak kazanan öğrenciler, zirvede alanında uzman, birbirinden yetkin ve girişimci hayal ortaklarını, YGA mezunu ve YGA gönüllülerini dinleyerek, bu oluşum hakkında bilgi sahibi olup bu konuşma ve sohbetlerden birçok kazanım elde ediyorlar.

Zirve’nin bitimiyle beraber bir sonraki aşama olan 2. Başvurular açılıyor. Başvurusu olumlu değerlendirilen öğrenciler, kendilerini daha yakından tanımak amacıyla gerçekleştirilen mülakatlar ile değerlendirildikten sonra aralarından seçilen 50 kişi YGA liderlik programına katılma şansı elde ediyor.

Bu 50 kişi Hayal ortakları ile eğitimlere başlıyor.

Liderlik programını başarıyla tamamlayan öğrenciler Londra, New York, Boston, ve Silikon Vadisi’nde YGA Liderlik kampına katılıyor.

Bu kampta gönüllü gençler Harvard, MIT, Stanford, Duke ve UC Berkeley gibi üniversitelerle global stratejik işbirlikleri gerçekleştiriyorlar. İşbirlikçileriyle beraber YGA gönüllüleri görme engelliler, çevre, yenilenebilir enerji vb konularda beraber ürettikleri fikirleri hayata geçirme şansı elde ediyorlar.

Sonuç olarak YGA’ya, kendi sloganlarıyla “çift kanatlı gençler” yetiştirmeye çalışan, bilimi ve inovasyonu teşvik eden, ulaştıran ve yarınlara ışık tutacak nice girişimci gençlerden oluşan bir topluluk.

YGA hakkında daha fazla bilgi edinmek için:

https://www.yga.org.tr/tr/

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Girişimcilik

Bugün girişimci olmak isteyen arkadaşlar için Evtiko’nun Kurucusu ve CEO’su Sina Afra’nın, Girişimci olmak isteyenler için verdiği beş tavsiyeyi sizlerle paylaşacağız. Aklınıza bir fikir...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version