Finans

Bir İşten En İyi Şekilde Yararlanmak İçin 5 Temel İpucu

Millennial stereotipine göre, hayatımın çoğunu teknolojiden mümkün olduğunca dış kaynak olarak kullanıyorum. Alışveriş merkezlerinden nefret ediyorum, bu yüzden internetten ürün satın alıyorum; Yeni insanlarla tanışırken çok garip olduğum için Tinder’da tarihler buluyorum; ve her zaman arayarak mesajlaşacağım. Ancak sosyal etkileşimden nefret ettiğim (ve ondan gerçekten nefret ettiğim), hatta bazen oraya çıkmanın ve insanlarla yüz yüze […]

Bir İşten En İyi Şekilde Yararlanmak İçin 5 Temel İpucu

Millennial stereotipine göre, hayatımın çoğunu teknolojiden mümkün olduğunca dış kaynak olarak kullanıyorum. Alışveriş merkezlerinden nefret ediyorum, bu yüzden internetten ürün satın alıyorum; Yeni insanlarla tanışırken çok garip olduğum için Tinder’da tarihler buluyorum; ve her zaman arayarak mesajlaşacağım. Ancak sosyal etkileşimden nefret ettiğim (ve ondan gerçekten nefret ettiğim), hatta bazen oraya çıkmanın ve insanlarla yüz yüze konuşmanın yapabileceğiniz en iyi şey olduğunu kabul edeceğim. Böyle bir durum, eski güzel iş fuarıdır.

İş fuarları size okul dansının yetişkin bir versiyonu gibi görünebilir – garip, acı verici ve aşağılanma ile bitecek gibi. Ancak gerçek şu ki, sergilenen şirketler sizin de sizin kadar sizinle ilgileniyorlar. Birkaç basit şeyi aklınızda tuttuğunuz sürece, harika bir izlenim bırakacağınızdan ve yeni bağlantılar kuracağınızdan emin olabilirsiniz. Bunu yapmanıza yardımcı olmak için, bir sonraki iş fuarınızdan en iyi şekilde yararlanmak için bu kullanışlı ipuçlarını bir araya getirdim:

1. Araştırmanızı yapın

İş fuarları genellikle sergilenen şirketlerin web sitelerinde bir listesini sağlar. Önceden onları aradığınızdan ve en çok ilgilendiğiniz kişileri not aldığınızdan emin olun. Fuarda her bir standı ziyaret etmek için yeterli zaman olmayacağından, önce favorilerinizi ziyaret etmeyi hedeflemelisiniz.

2. Asansör perdenizi mükemmelleştirin

İş fuarı parlama anınızdır, bu yüzden işe alanlara tam olarak ne söyleyeceğinizi bildiğinizden emin olun. Kendinizle ilgili temel bilgileri yazarak başlayın: becerileriniz, deneyiminiz ve kariyer özlemleriniz – dikkat çekici eğlenceli bir gerçek de zarar görmez. Hazır olduğunuzda, en önemli noktaları seçin ve bir dakikadan daha kısa sürede teslim alabileceğiniz kısa ve öz bir adım atın. Sahayı doğal hissetmek için gerektiği kadar pratik yapın. Güven önemli!

3. Eli boş gelme

Sağlam bir asansör perdesi harika bir başlangıçtır ancak işverenlerin potansiyel müşterilerle tam bir konuşma gününden sonra isminizi hatırlamalarını sağlamalısınız. Özgeçmişinizin birkaç kopyasını güncellenmiş iletişim bilgileri ile birlikte alın ve sunumunuzu yaptıktan sonra bunları potansiyel işverenlere dağıtın.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gerçekten öne çıkmak istiyorsanız, geleneksel bir özgeçmişe daha yaratıcı bir alternatif düşünün.

4. Takip

Geri dinleme şansınızı artırmak mı istiyorsunuz? İşverenden kartvizitini isteyin ve ertesi gün size bir teşekkür e-postası gönderin. Onlara toplantı hakkında hatırlatacak ve aynı zamanda harika bir izlenim bırakacaksınız.

İlgilendiğiniz şirketin profilinize uyan bir açıklığı olmasa da, işe alan kişiyle bağlantıya geçmek ve iş e-postasını aldığınızdan emin olmak için zaman ayırın. Doğru fırsat açıldığında, şirket içindeki biriyle doğrudan bir temas hattına sahip olmak büyük bir avantaj olacaktır.

5. Şebeke

Son fakat en az değil: iş fuarları ağ kurmak için harika bir yer! Asansör perdesinizi mükemmel hale getireceksiniz ve kartvizitleriniz hazır olacak, böylece tüm yapmanız gereken bir konuşmaya başlayacak ve huzurun büyüsünü çalışmasına izin vereceksiniz. Daha önce çatımızın altında inanılmaz bir şans karşılaşması yaşanmıştı! 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version