Finans

Bitcoin Düşüşte: Bitcoin Patlayacak Mı?

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 07: A visual representation of the digital Cryptocurrency, Bitcoin on December 07, 2017 in London, England. Cryptocurrencies including Bitcoin, Ethereum, and Lightcoin have seen unprecedented growth in 2017, despite remaining extremely volatile. While digital currencies across the board have divided opinion between financial institutions, and now have a market cap of around 175 Billion USD, the crypto sector coninues to grow, as it continues to see wider mainstreem adoption. The price of one Bitcoin passed 15,000 USD across many exchanges today taking it higher than previous all time highs. (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)

Dijital para piyasası balonu sona eriyor; bazıları, büyük bir düşüşten önce piyasalarda bir pompa kaldığına inanıyor, ancak her şeye rağmen son yaklaşıyor. Birkaç finans kuruluşu ve hatta Amerika Birleşik Devletleri’nin hazine sekreteri Janet Yellen, yakın zamanda dijital para piyasaları hakkında açıklamalar yayınladı ve bu açıklamaların hiçbiri iyimser yönde değil.

Uzmanlar ne diyor?

Bank of America’nın (BofA) yakın zamanda yaptığı bir araştırma, Bitcoin‘in şu anda en kalabalık ticaret olduğunu gösteriyor. Bu yılın Ocak ayında, BofA, 561 milyar doların üzerinde toplu olarak yöneten portföy yöneticileri, stratejistler ve baş yatırım görevlileri ile anket yaptı;

Bunların% 36’sı BTC’nin en kalabalık ticaret olduğunu söyledi. Kurumsal yatırımcılar en son BTC’yi en kalabalık ticaret olarak gördüklerinde, birçok insanın “kripto-çılgınlığı” olarak adlandırdığı dönemde Aralık 2017 oldu. Bunu akılda tutarak, BTC ve dijital para piyasasının Aralık 2017’den kısa bir süre sonra düştüğünü ve iki yıllık bir ayı piyasasına girdiğini unutmayın.

Deutsche Bank (DB) ayrıca 13-15 Ocak tarihleri ​​arasında bir anket yaptı. Deutsche Bank anketinde, 627 profesyonele finansal piyasalar hakkında sorular soruldu; Ankete katılanların% 56’sı, BTC’nin önümüzdeki 12 ay içinde yarı yarıya düşme olasılığının daha yüksek olduğuna inanıyordu ve bir varlığın bir balonda olmasıyla ilgili olarak 1-10 ölçeğinde, tüm katılımcıların yarısı BTC’nin 10 olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, geçtiğimiz günlerde, “Kripto para birimleri özel bir endişe kaynağıdır. Sanırım birçoğu – en azından işlem anlamında – esas olarak yasadışı finansman için kullanılıyor.” dedi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Barclays Private Bank baş piyasa stratejisti Gerald Moser geçtiğimiz günlerde BTC ile ilgili olarak şunları dile getirdi:

Bitcoin logosu

BTC için beklenen bir getiri tahmin etmek neredeyse imkansız olsa da, dalgalanma portföy açısından varlığı neredeyse ‘yatırımsız’ kılıyor … Kripto para biriminin performansı çoğunlukla perakende yatırımcıların kurumsal para yatırımı yapmaktan ziyade görünüşte sürdürülemez bir ralliye katılmaları tarafından yönlendirildi. uzun vadede.

Bu ralli sürdürülebilir değil

Bir aydan daha kısa bir sürede %100’ün üzerinde yükselen bir varlığın bu büyümeyi sürdürmesi mümkün değildir. Yatırım yapmaya genellikle perakende yatırımcılardan biraz farklı bakan kurumsal yatırımcılar ve finans uzmanları, dijital para piyasalarının henüz yaşadığı büyümenin uzun süre dayanamayacağını biliyorlar. Dahası, Janet Yellen’in dijital para birimi hakkındaki yorumları, Biden yönetiminin dijital para piyasaları hakkında ne düşündüğünü ima ediyor olabilir.

Günün sonunda, dijital para piyasalarında gördüğümüz piyasa hareketi sürdürülebilir değil ve birçok uzman, tüm finansal balonlar gibi dijital para rallisinin aniden sona ereceğine dair inançlara sahip.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Finans

Mayıs ayına düşüşlerle damga vuran kripto para piyasası, 130 milyon dolar değer kaybederek 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. Son günlerde Cardano, Solana, Polkadot,...

Blockchain

Blok zincir odaklı yerli yazılımların dünyaya açılmasıyla dikkatler Türkiye’ye çevrildi. Yerli teknoloji şirketleri blok zincir tabanlı Metaverse, NFT ve kripto para alanlarında, teknolojik altyapısı...

Kripto Para

SpaceX, Tesla ve SolarCity’nin Kurucusu ve CEO’su Elon Musk, uzun süredir Twitter hesabından yaptığı kripto para birimleri hakkındaki paylaşımları sık sık gündemimize geliyordu ve...

Kripto Para

2021 yılı blok zinciri (blockchain) ve kripto para birimleri (cryptocurrency) oldukça popüler hale geldi ve 2022 yılı itibariyle de günlük yaşantımıza ufak ufak girmeye...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version