Apple

Apple Türkiye ile Anlaşma Feshetti: Apple Kapanıyor Mu?

Kamuoyu duyurdu; Firmamız öncelikle Dünyanın ve ülkemizin ulaştığı COVID-19 virüsü nedeniyle tüm vatandaşlarımıza Allahtan şifa yardım diliyor

Kamuoyu duyurdu; Firmamız öncelikle Dünyanın ve ülkemizin ulaştığı COVID-19 virüsü nedeniyle tüm vatandaşlarımıza Allahtan şifa yardım diliyor; çok yakında yine aydınlık ve güzel günlerin bizim olması için bizler de #evdekaltürkiye diyoruz.

Firmamız 2010 yılından bugüne Apple Yetkili Satıcısı ve Yetkili Servis Sağlayıcısı olarak hizmet vermektedir. Ülkemizin büyükşehirlerinden Trabzon, Ordu, Samsun, Ankara ve Sakarya olmak üzere toplam beş ilinde şubelerimizle hizmet vermekteyiz. Firmamız satış alanında birçok projelerde yer alarak son üç yılda Bilişim 500 ile 100 içerisinde yer almıştır. Trabzon merkezden Türkiye’nin birçok iline hizmet vererek rekabette kaliteyi ve uygun fiyatları sağlamaktayız.

Apple ürün gruplarında beş ilden merkezli olarak güzel ülkemizin her yerine hizmet getirdik. Servis hizmetlerimizle Apple ürünlerinde son iki yıldır tüm ülkenin toplam cihaz sayısının %10-15’i kadar ürüne hizmet verdik. Aylık 10.000’den fazla müşteriye hem bire bir hem de sanal ortamda en iyi hizmeti verdiğimize inanıyoruz.

2020 yılı itibari ile şirketimiz bünyesinde 54 çalışanımız bulunmakta olup merkezi olduğumuz Trabzon ilinde kargo şirketleri, matbaa vb. birçok sektöre katkıda bulunarak; son dört yılda 8.208.000 TL vergi ödemesi yaptık.

Çalışanlarımız müşterilerimizin her zaman sorunları olarak görerek özveri ile çalışma içerisinde bulundular. Her insan gibi yapmış oldukları hatalardan ders çıkararak sürekli kendini geliştiren ve Anadolu ruhunu hiçbir zaman kaybetmeyen kocaman bir aile olduk.

2010 yılından bugüne 10 yıl içerisinde Apple ile üst düzey çalışmalarımız oldu. Hem satış alanında hem de servis hizmetlerimizde anlaşmalı olan bayiler içerisinde hep ilk üç içerisinde yer aldık. Fakat Apple Türkiye maddesi gereği 60 gün önceden bildirerek feshetmiştir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Yetkili birimlerle görüşmelerimiz ne yazık ki bir sonuca ulaşmamıştır. Özellikle Ordu ve Sakarya illerinde tek yetkili servis sağlayıcısı olmamıza rağmen bu şubelerin de diğer illerdeki şubelerimiz gibi 30 Nisan’da anlaşmaları feshedilmiştir. Şirketimizin merkez ofisi dışındaki tüm şubeleri %100 Apple firması odaklı olarak çalıştığından merkez ofisimiz harici tüm şubelerimizi kapatma kararı almak zorunda olduğumuzu bildirmek ne yazık ki çok üzücü.

Apple firması tarafından yapılan sözleşme feshi çalışan sayımızın azaltılmasını zorunlu hale getirmiştir. Günümüzde yaşanan salgın nedeniyle çalışma arkadaşlarımızın İş Kanunu’ndan ve şirket uygulamasından kaynaklı bütün alacakları eksiksiz ve bir defada tam olarak kendilerine ödenecektir.

Mart ayı başında toplu işten çıkartmaya yönelik başvurularımız Çalışma Bakanlığımıza ve Türkiye İş Kurumuna bildirilmiştir. Önemle üzerinde duracağımız husus şudur ki, şirketimiz işten çıkartmayı yaşanan salgın nedeniyle değil doğrudan Apple firması tarafından yapılan sözleşme feshi nedeniyle gerçekleştirmektedir.

Firmamız arkasında bırakmış olduğu 17 yıl içerisinde birçok sorunla karşılaşmış ve bu sorunların hiçbirinde personel çıkarması yapmamıştır; şuan dünyanın uğraştığı salgın döneminde yaşanması muhtemel ekonomik zorluklarda çalışanlarımızı işten çıkarmak bizler için çok acı ve üzücüdür.

Firmamız 30 Nisan’dan sonra merkez ofisinde faaliyetlerine Apple Yetkili Satıcı olarak devam edecektir. Satış konusunda şu an için bir problem gözükmemektedir. Anlaşmamız olduğu birçok teslimatları zamanında yerine getireceğiz. 30 Nisan’a kadar şubelerimizde teslim alınan Apple ürünleri zamanında tamir edilerek kullanıcılara teslim edilecektir. Bulunduğumuz süreç nedeniyle teslimatı yapılamayan kapalı olan mağazalara gönderemediğimiz ürünler Trabzon merkez ofisimize toplanıp süreçler normalleştiğinde hemen ilgili müşterilere gönderim yapılacaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Apple

Apple platformuna uygulama geliştirirken kullandığımız Pods (Pod veya Cocoapods) Apple Sillicon işlemcili yeni nesil Mac ve Macbook cihazlarda problem çıkartabiliyor. Bu makalede ise bu...

Apple

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, iPhone SE 2022 modelini tanıttı. 5G bağlantı teknolojisi ve A15 Bionic yonga seti güncellemesi ile gelen akıllı...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, 8 Mart 2022 saat 21.00 itibari ile düzenlendiği lansman etkinliğinde yeni teknolojilerini tanıttı ve lansman sonrasında ise...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple‘ın en son 2024 yılında bir araba piyasaya süreceğini ve bu konuda Toyota veya bir başka Japon otomobil...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version