Girişimcilik

Ceza infaz kurumlarında e-Görüş teknolojisi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk Telekom, ceza infaz kurumlarını dijitalleştiriyor. İlk (pilot) olarak Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda süregelen proje, parlak zeka multimedya cihazları ve biyometrik veri tanıma sistemi ile çalışıyor.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türk Telekom, ceza infaz kurumlarını dijitalleştiriyor. İlk (pilot) olarak Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda süregelen proje, parlak zeka multimedya cihazları ve biyometrik veri tanıma sistemi ile çalışıyor.

e-Görüş dönemi başlıyor

Türk Telekom sosyal mesuliyet anlayışı doğrultusunda, Adalet Bakanlığı’nın öncülüğünde ‘Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi e-Görüş’ü, İnnova bünyesinde geliştirdiği parlak zeka multimedya sistemleri ile hayata geçiriyor.

‘Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi e-Görüş’, ceza infaz müesseselerinin ihtiyaç duyduğu bütün emniyet koşullarını sağlamak suretiyle tasarlanan ve hükümlü tutukluların barındırıldığı her odaya yerleştirilmesi planlanan parlak zeka multimedya (çoklu ortam) cihazlarına hükümlülerin biyometrik verileri ile giriş yapması ile çalışacak.

Personele gereksinim duymayacaklar

Böylece tutuklu-hükümlüler, ek bir personele gereksinim duymadan dokunmatik ekrandan seçerek istedikleri hizmeti alabilecek. Tutuklu-hükümlüler bu kapsamda, görüntülü ve sesli görüşme, kantin sipariş yönetimi ile online ödeme, görüntülü sıhhat hizmetleri, kütüphane kitap talebi, dilekçe ve müracaat işlemleri şeklinde pek oldukça işini de sistem üstünden yapabilecek.

Sistem, biyometrik veri tanımlama ile sayım yönetimi, bilgilendirme ve anons yönetimi şeklinde özellikleriyle müessese yönetiminin de işini kolaylaştıracak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Proje ile alakalı detay Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Fatih Sayan, Türk Telekom CEO’su Ümit Önal ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Yılmaz Çiftci’nin katılmış olduğu görüşmede tanıtıldı.

Toplantıda laf alan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdikleri projenin ceza infaz kurumlarına yönelik hayattaki en geniş kapsamlı parlak zeka yazışma teknolojileri faaliyetlerinden biri bulunduğunu belirtti. Amaçlarının ceza infaz kurumlarındaki verimliliği çoğaltmak bulunduğunu anlatım eden Önal, şu şekildeki konuştu: “Türk Telekom olarak ülkemizin dijitalleşme vizyonuna katkı sağlayarak ‘hepimiz için erişilebilir yazışma’‘ prensibiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu ilkeden hareketle Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi e-Görüş‘ü, sistem entegrasyonu mevzusunda alanında öncü öbek şirketimiz İnnova bünyesinde geliştirdiğimiz parlak zeka multimedya sistemleri ile hayata geçiriyoruz. “Turna” adını verdiğimiz yeni ürünümüz vesilesiyle geliştirilen proje sayesinde, muhtelif sebeplerden ötürü ziyarete gidemeyen hükümlü yakınları, annesini ve babasını göremeyen çocuklar da yakınları ile görüntülü müzakere imkânına kavuşuyor.

”Çalışma, parlak zeka multimedya sistemleri ilk etapta Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hizmete girdi. Adalet Bakanlığımızın öngördüğü plan dâhilinde, önümüzdeki dönemde öteki kurumları da kapsayacak biçimde yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version