Girişimcilik

E-Ticarete Yerli Girişim: Shopi

MediaMarkt Türkiye’nin düzenlemiş olduğu MediaMarkt Startup Challenge 20’nin kazananı Türkiye’den başvuran Shopi oldu. 39 değişik ülkeden gelen başvurular arasından seçilen Shopi, perakendeciler için bulut tabanlı mobil çözümler sunan bir yazılım hizmeti girişimi olarak etkinlik gösteriyor.

Shopi, bu çözümler ile perakendecilerin mağazalarda verimliliği ve alan kişi deneyimini artırmasına destek oluyor. Yapay zeka çözümleri ile müşterilerin etkileşimini ve satışı artırmayı hedefleyen Yosh.AI ikinci olurken AI-Native tahminine dayalı analitik çözüm sunarak makine tabanlı öğrenme sunan B2Metric ise üçüncü oldu.

MediaMarktSaturn Perakende Grubu Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım “MediaMarkt Startup Challenge, Türkiye’den başlayarak bütün perakende sektörünün geleceğine çözüm üretebilecek girişimcilere ev sahipliği yapıyor ve geleceğe istikamet veriyor olmamız bizlere gurur veriyor.

Bu sene 152 müracaat aldık, üstelik bu başvuruların 92 tanesi yurt dışından gerçekleşti. Bizi daha sevinçli edense bu başvuruların içinde dünyada en çokca girişimcilik meydana getirilen ve desteklenen ülkelerden olan Amerika olması” dedi.

Avrupa’nın aleni ara bir numaralı elektronik perakendecisi MediaMarkt, MediaMark Startup Challenge ile girişimcilerin fikirlerini uygulamaya dönüştürme yolunda mühim bir güç olmaya devam ediyor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Perakende sektörünün geleceğine mühim katkılar sağlayacak yarışmaya istek her geçen sene daha da artarken MediaMarkt Startup Challenge bu sene Amerika de dahil olmak suretiyle tam 39 değişik ülkeden 152 müracaat aldı.

Tam 152 tane teşebbüs projesi, MediaMarkt Türkiye’nin ön elemesinden sonrasında projelerini 22 Ekim tarihinde düzenlenen ve yarışmanın finali olan Challenge Day’de tam 11 değişik proje;

Girişimcilik Vakfı Genel Müdürü Mehru Aygül, Hürriyet Dijital Dönüşüm Direktörü Şebnem Sezen Çomoğlu, MediaMarktSaturn N3XT Operasyon Direktörü Sonja Moosburger, Google Uygulamalar, Gaming ve Startup Sektör Lideri Sencer Kutluğ, Hackquarters Kurucusu and CEO’su Kaan Akın ve MediaMarktSaturn Perakende Grubu Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım’dan oluşan uzman jüriye sunumlarını yaptılar.

Türkiye’den çıkan Shopi birinci oldu

Her biri perakende sektörünün geleceği için mühim çözümler ve fırsatlar yaratan projeler arasından, mağazalarda verimliliği ve alan kişi deneyimini artırmaya yarayan ve perakendeciler için bulut tabanlı mobil çözümler sunan Shopi birinci seçildi. Sipariş Yönetim Sistemiyle (OMS) fazlaca kanallı perakende mağaza operasyonları platformu olan Shopi, Türkiye’den çıkan bir teşebbüs.

MediaMarkt Startup Challenge 20’nin kazananı olan Shopi, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek Retailtech Hub Programı’na katılmanın yanı sıra; girişimciler için kurumsal ortaklıklar sunan hızlandırma programına dahil olma hakkı, Silikon Vadisi’nin en etken yatırımcıları içinde olan Plug and Play’in girişimci ağına dahil olma fırsatı yakalayacak.

Polonya’dan katılan ve ikinci olan Yosh.AI, suni zekalı yazılı ve sesli asistan vasıtasıyla işletmeler ve kullanıcılar arasındaki etkileşimi otomatikleştirmeyi hedefleyerek suni zeka çözümleri ile müşterilerin etkileşimini ve satışları artırmayı hedefliyor. Üçüncü olan ve Türkiye’den katılan B2Metric ise şirketlerin alan kişi yolcuğu, fiyatlandırma ve ödeme optimizasyon sorunlarında AI-Native tahminine dayalı analitik çözüm sunarak makine tabanlı öğrenme sunuyor.

MediaMarktSaturn Perakende Grubu Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım “Artık geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz MediaMarkt Startup Challenge, Türkiye’den başlayarak bütün perakende sektörünün geleceğine çözüm üretebilecek girişimcilere ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz sene Akdeniz ülkelerinden ve bilhassa Avrupa kıtasından almış olduğu başvurularla internasyonal bir boyuta gelen MediaMarkt Startup Challenge’a bu sene, Türkiye dahil olmak suretiyle 39 değişik ülkeden 152 müracaat geldi, üstelik bu başvuruların 92 tanesi yurt dışından gerçekleşti. Bizi daha sevinçli edense bu başvuruların içinde dünyada en çokca girişimcilik meydana getirilen ve desteklenen ülkelerden olan Amerika olması.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gökyıldırım “MediaMarkt Türkiye olarak bizi gururlandıran öteki bir mevzu ise bugün burada yer edinen girişimcilerimizle beraber geleceğe istikamet veriyor olmamız. MediaMarkt olarak önceki yılların kazananlarıyla muhtelif iş birliklerinde bulunduk, birtakım projeleri de yapmaya hazırlanıyoruz.

Başka bir deyişle yarışmamızın kazananlarını ancak ödüller beklemiyor, bununla birlikte o projelerin hayata geçmesinde bir kaldıraç rolü görüyoruz. Baktığınızda perakende sektörünün geleceğine yönelik projelerin vatanımızda çıkması, ülkemiz adına mühim bir gelişme. Bu bağlamda başta kazanan girişimcilerimiz olmakla beraber bütün katılımcılarımızı kutlama ederim” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version