Haberler

1 Mart’ta Okullar Açılacak Mı?

Koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeni ile eğitime uzaktan devam ettiğimiz şu günlerde, vaka sayılarının azalması ve tedbirlerin arttırılması ile birlikte eğitimin yüz yüze devam etmesi sık sık gündeme geliyor.

Peki 1 Mart 2020 tarihi itibari ile okullar açılacak mı? Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılacağı tarih ile ilgili önemli açıklama yaptı:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 1 Mart 2020 ile ilgili açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

1 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda, resmi ve özel tüm ana smıflarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflar ile özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü itibariyle yüz yüze eğitime başlanılacağı; ayrıca illerin salgın koşullarındaki durumlarına bağlı olarak il bazlı kararların da alınabileceği kamuoyuna açıklanmıştı.

Bu doğrultuda, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan “İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası”nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kuruluna belirlenen kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek olması nedeniyle 1 Mart 2021 Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara, 2 Mart 2021 Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır.

1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca “yerinde karar” uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Sınavlar 2 Mart’ta başlayacak

Basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen demeçte 1 Mart 2020 tarihi itibariyle herhangi bir biçimde yüz yüze eğitime ve sınavlara başlanılmayacağı, Cumhurbaşkanlığı önderliğinde gerçekleştirilecek Kabine Toplantısında “yerinde karar” verilmesinin beklendiği söylenildi.

Bu doğrultuda 1 Mart 2020 günü gerçekleşmesi beklenilen sınavlarda 2 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek. 1 Mart itibariyle açıklanacak kararlara göre okullar illerin vaka durumuna göre sırasıyla açılacak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

2021 – 2022 eğitim ve öğretim yılı için ilk ders zili 6 Eylül’de çalıyor. Milyonlarca adayın LGS ve YKS maratonu da başlıyor. Sınava hazırlık...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version