Haberler

2021 Yılı İtibariyle Herkes Ev Satamayacak

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında önemli tarih nihayet yaklaştı. Bu yeni düzenlemelere göre 1 Ocak 2021 tarihinden sonra yetki belgesi sahibi olmayan emlak işletmeleri internette ilan giremeyecek, ve gayrimenkul ile ilgili portallara üye olamayacak.

Yetki belgesi olmayan emlakçı, duyuru giremeyecek

Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Taşınmaz ticareti 1 Ocak itibariyle artık kabuk değiştiriyor. Artık portallar emlak işletmelerinin yetki belgeleri yoksa ilanlarını yayınlayamayacak ve üye yapamayacak. Ayrıca gösterilen ilanlara ait şikâyetleri de kayıt dibine alarak sonuçlandırmaları gerekiyor” dedi. 

“Uzatma istemiyoruz”

ev

Emlak aracılık faaliyetlerinin ancak Yetki Belgesi alan işletmeler tarafınca yapılabileceğini belirten Akdoğan “Artık 1 Ocak tarihinden sonrasında bu denetimlerin ve kontrollerin yapılmasını istiyoruz. Başka bir uzatma yahut rötar olmaması lazım. Yetki belgesi alan 23 bine yakın işletme bu uygulamaların başlamasını bekliyor” ifadelerini kullandı. 

Tüketiciler, Yetki Belgesi’ni sorsun

Tüketicilere de uyarılarda bulunan TÜGEM Başkanı Akdoğan, “Tüketiciler mağduriyet yaşamamak için çalışacakları emlak işletmelerine yetki belgelerini sormalı, yetki belgesi olmayan işletmelerle çalışmamalıdır. Ayrıca emlak işletmeleri ile gerek alım satım işlemlerinde gerekse de kiralama işlemlerinde sözleşmeli emekleri gerektiği unutulmamalı” diye konuştu. 

Emlakçılar dikkat! Akdoğan emlak işletmeleri için ise şunları söyledi: “Emlak işletmeleri yetkilendirme sözleşmesi yapmadan bir herhangi bir satılık yahut kiralık taşınmazın ilanını giremezler. Ayrıca 1 Ocak itibarı ile işletmelerin, emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ait detayları Taşınma Ticareti Bilgi Sistemine kaydetmeleri gerekiyor. Eksikler bir an ilkin işletmeler tarafınca tamamlanmalı.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version