Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Amazon çalışanları iklim değişikliğine karşı grevde

Amazon’a karşı bir grev oluşturuldu!

İklim değişikliği önemli bir konudur. İnsanlar her yerde gezegenin hızla her yeri ısınma sıcaklıkları üzerinde yaygın eylemsizlik kadar fazla. 

ABD’de yaklaşık 65.000 şirket ve tekno devi Amazon çalışanı var ve şimdi 941’i – nispeten az sayıda, ancak büyüyor – isimlerini bu listeye ekledi. 

İklim Adaleti, şirket çapında iklim değişikliği planının geliştirilmesi için zorlamaya koyuldu. Aralık 2018 yılında bir araya gelen Amazon bir grup işçi, teknoloji devinin 2030 yılında iklim emisyonlarını sıfıra düşürmesini talep ediyorlar 20 Eylül günü saat 11: 30’da PST’de işten ayrılınca grubun destekleri arttı. 

Bu çalışanlar, iklim değişikliğinin suçunu protesto eden milyonlarca öğrencinin teşvik ettiği küresel bir iklim grevi için bu gün farklı sektörlerdeki gençlere ve işçilere katılacaklar .

“Amazon’un işi iklim krizine katkıda bulunuyor. Kaliforniya’daki Inland İmparatorluğu gibi Amazon Depoları’ndaki topluluklar, her gün binlerce kez süren fosil yakıtla çalışan araçlardan dolayı astım ve solunum hastalıklarının artmasına neden oluyor” dedi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Amazon, sürdürülebilirlik çabalarına bağlı olduklarını belirtir.  

“İnsan kaynaklı iklim değişikliği kaynaklarını azaltmada yardımcı olmak konusunda önemli bir rol oynamak Amazon için önemli bir taahhüt. Çevresel etkimizi azaltmak için yıllardır inisiyatifler üzerinde çalışan sürdürülebilirlik ekipleri oluşturduk. Bu yılın başlarında, Amazon’un Mashable’a verdiği demeçte, bu yılın başlarında, Zero – Amazon’un tüm Amazon gönderilerinin sıfır karbonu ve tüm gönderilerin% 50’sini 2030’a kadar sıfırlayarak net hale getirme vizyonunu açıkladık ”dedi.  .  

Amazon İklim Çalışanlarına göre bu, teknoloji endüstrisinin iklim değişikliği konusundaki ilk etkisi. 

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Teknoloji

Türkiye’de ilk kez mobil uygulama kontrollü robot yarışması formatının uygulanacağı Robowars.dev robotik yarışmasına geri sayım başladı. Mobiler.dev mobil yazılım topluluğu tarafından organize edilen ve...

Yazılım

Dijital teknolojilerin kullanım alanlarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Son olarak erken çocukluk gelişimi, bakımı ve eğitiminin yaygınlaştırılması için yapay zeka destekli dijital ebeveyn...

Haberler

Yıllardır sahte ürün satışı ile ilgili müşterilerden şikayet almakta olan e-Ticaret devi Amazon, geçtiğimiz yıllarda attığı adımlarla bu durumu önlemeye çalışıyor. E-ticaret devi Amazon,...

Oyun

Amazon.com.tr, bugün yaptığı açıklamayla Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation®5’in sınırlı sayıda stoklarla satışa sunulduğunu duyurdu. Amazon.com.tr müşterileri, yeni yıl öncesinde ister kendileri ister...

Advertisement