Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Amazon’dan Sahte Ürün Satıcılarına Büyük Hamle!

Yıllardır sahte ürün satışı ile ilgili müşterilerden şikayet almakta olan e-Ticaret devi Amazon, geçtiğimiz yıllarda attığı adımlarla bu durumu önlemeye çalışıyor.

E-ticaret devi Amazon, geçtiğimiz günlerde söz konusu sahte ürün satışlarını engellemek için 10 milyardan fazla şüpheli ürünün yayınını engelledi ve ilgili mağazalara yaptırım talebinde bulundu.

Özellikle pandemi ile birlikte kişilerin evde olması sebebiyle kullanıcıların çoğu online alışveriş sitelerine yönelmesiyle birlikte sahte ürün satışı sonucu gelen şikayetler daha da arttı. Marka itibarının zedelenmesini önlemek isteyen Amazon, müşterilerin güvenini suistimal eden sahte ürün satıcılarına dava açıp yaptırım uygulanması talebinde bulundu.

2019 yılından itibaren dava açtığı sahte ürün satışları ile ilgili ilk raporunu geçtiğimiz günlerde yayınlayan Amazon, ilgili verileri açık bir şekilde paylaştı:

Satışı Engellenen Ürün Sayısı Geçen Yıla Göre %65 Arttı

Seattle merkezli e-ticaret devi; pandemiyi ve kullanıcıların online alışverişe yönelme durumunu fırsata çevirmek isteyen dolandırıcıların, daha fazla müşteriye ulaşmak için sitedeki mağaza ve ürün sayısını arttırdığını ifade etti.

“Baskı Altında Hissediyoruz”

Sitede sahte versiyonlarının bulunduğunu öğrenen markaların, kendilerine ait orijinal ürünleri Amazon platformunda satmaktan vazgeçeceği konusunda endişe duyduğunu belirten şirket, markaların Amazon’a olan güvenlerini kaybetmemesi için daha sıkı tedbirler alacağını açıkladı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Geçtiğimiz yıl taklit ürünlerin tespit edilmesi için özel ekipler kuran Amazon, yaklaşık 2 milyon sahte ürünü satışı gerçekleşmeden engelledi.

Platformdaki şüphe çeken taklit ürünleri engellemek için liste ve arama konumlarını otomatik olarak tarayıp tespit eden teknolojilerini her geçen gün geliştirdiklerini, sahte ürünleri satışları gerçekleşmeden durdurabileceklerini açıkladı.

Bunun yanı sıra şirket, sahte ürünleri Amazon’a bildirmek için kullanıcıların şikayette bulunacağı bir yol sunuyor. Sürecin hızlanması için çeşitli aşamalara tabii tutulmadan, kullanıcılardan gelen şikayetler doğrultusunda ilgili sahte ürünler siteden hemen kaldırılacak.

Written By

Ecenur Şimşek, Siberdefter'de Kurumsal İletişim Direktörü ve Editör

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

Pakistanlı iş insanı Serdar Noorzad, hükumetin 2019 yılında açıkladığı, 2023’teki e-ticaret hedefi olan 300 milyar TL’nin hatrı sayılır bir payına talip olduklarını söyledi. Noorzad Petro Kimya’nın...

Haberler

Ticimax E-ticaret Sistemleri, her sene gerçekleştirmiş olduğu gibi bu sene da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özelinde kadınlara yönelik ücretsiz e-ticaret eğitimi sağlayacak. Başarı...

Oyun

Amazon.com.tr, bugün yaptığı açıklamayla Sony’nin yeni nesil oyun konsolu PlayStation®5’in sınırlı sayıda stoklarla satışa sunulduğunu duyurdu. Amazon.com.tr müşterileri, yeni yıl öncesinde ister kendileri ister...

Teknoloji

Amazon, yukarı doğru bakan güçlü woofer’ları ve çift tweeter’ı gizleyen havalı, yeni, futbol şekilli bir tasarıma sahip Amazon Echo için radikal bir yeni tasarım...

Advertisement