Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Facebook, uygulamasında gördüğünüz haberleri nasıl seçecek?

Ünlü sosyal medya sitesi bu sefer ne gibi bir yenilik ile karşımızda? İşte detaylar;

Facebook bu sefer her şeyin daha iyi olacağını umuyor. 

Medya işinde olmadığı konusunda ısrar eden şirket , önümüzdeki aylarda bir haber sekmesi açmayı planlıyor. Bu çabanın bir parçası, yaklaşmakta olan bölümünü dolduran makaleler için, gerçek insanlar tarafından uygulanan editoryal yönergelerin oluşturulmasını içeriyor gibi görünüyor. 

Başka bir deyişle, Mark çalışanları “ Bizi bir teknoloji şirketi olarak görüyorum ” Zuckerberg’in Facebook’u, insanların sitede okudukları haberleri bir ölçüde ön plana çıkaracak. Ve, iç karartıcı gerçeğiyle, geçen yıldan itibaren, Amerikalıların yaklaşık yüzde 43’ü Facebook’ta haberlerini alıyor, birçok insandan bahsediyoruz. 

Bilgi , Facebook’un yeni işe aldıkları “haber küratörleri” ne (örneğin editörler) sunulan bazı editoryal kriterleri ele aldı ve ortalama bir insanın, şirketin bunu neden daha önce denemediğini merak etmesi için yeterli kanısına vardı. 

Yeni başlayanlar için öngörülebilir bir şekilde kareler: Facebook, küfür içeren başlıklara izin vermez.Şirket, Facebook’un tekrarlanan etik ve teknik başarısızlıklarını çağıran haberlerin haber sekmesi bölümünde görünmesine izin verecek .  

Advertisement. Scroll to continue reading.

Başka bir deyişle, Facebook, açık bir şekilde, haber küratörlerine, işverenlerini eleştiren hikayeleri sansürlememelerini söylüyor. Trending konuları ekibinde çalışan bağımsız yüklenicilere böyle bir yön verilip verilmediği açık değildir . 

Yani hey, en azından bu var. 

Facebook haber küratörleri ayrıca “kışkırtmak, bölmek ve kutuplaştırmak için inşa edilmiş” haberlerden de kaçınacaklar.

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Sosyal Medya

Popüler yayın platformu Twitch‘in ismi belirli olmayan anonim bir bilgisayar korsanı tarafından hacklendiği ve platforma ait tüm kaynak kodlarının internete sızdırıldığı bildirildi. Bu haber...

Genel

Sosyal medya devi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi müzik videoları özelliğini kullanıma sunarak YouTube’un YouTube Music özelliğine rakip olmaya çalışıyor. Bu hafta sonundan itibaren,...

Dünya

Dünyadaki en aktif sosyal mecraların sahibi olan Facebook, internet altyapısı konusunda eksik olan bölgelerden birisi olan Afrika bölgesine altyapı güçlendirme konusundaki çalışmada liderlik yapacak....

İnternet

Facebook Perşembe gününde yaptığı duyuruda mobil uygulaması için "Sessiz mod" ekleyeceğini duyurdu

Advertisement