Haberler

Facebook ve Instagram, ABD Başkanlık Seçimi Sonucunu Açıklayacak!

Şirket, Facebook’un ABD başkanlık seçiminin galibinin adını, medya kuruluşlarının çoğunluğu tarafından yansıtıldıktan sonra Facebook ve Instagram’ın başına koymayı planladığını söylüyor.

Facebook sözcüsü Tom Reynolds’a göre şirket, başkan adaylarının gönderilerini oylama bilgi merkezine bir bağlantıyla etiketleyecek. Reynolds, bir e-postada, “Adayın adını Facebook ve Instagram’ın üst kısmında ‘Bir Başkanlık Kazananı Öngörüldü – 2020 ABD Başkanlık Seçimi’nin tahmini kazananı’ şeklinde yazan bildirimlerde göstermeyi planlıyorlar.

Bilgileri büyük haber kuruluşlarından öğrenecekler

Facebook ve Instagram, ABD Başkanlık Seçimi Sonucunu Açıklayacak!

Facebook, “Başkanlık kazananının ne zaman tahmin edileceğini belirlemek için ABC News, CBS News, Fox News, NBC News, CNN ve The Associated Press de dahil olmak üzere büyük medya kuruluşlarındaki bağımsız karar masalarının yanı sıra Reuters’ın çoğunluk görüşüne” güvenecek.

Reynolds, birçok önemli eyalette sandık sayımının Perşembe günü devam etmesi nedeniyle Facebook’un “seçimle ilgili daha yanlış iddialar” gördüğünü söyledi ve iddiaların çoğunun platformunda “düşük katılım” olduğunu ekledi.

Sistemlerinin yanlış bilgi olarak gördüğü içeriğin derecesini düşürmek ve oy verme konusundaki iddiaları çürütmek de dahil olmak üzere, “Bu içeriğin daha fazla insana ulaşmasını engellemek için daha önce tartıştığımız ek geçici adımlar atıyoruz” diyor. Ayrıca Facebook’ta seçimlerle ilgili canlı videoların dağıtımını da sınırlıyor.

Facebook, seçimler konusunda oldukça hassas

Facebook daha önce, yanlış bilgilerin platformlarında yayılmasını azaltmak için 3 Kasım öncesinde attığı birkaç adımı duyurmuştu. ABD merkezli siyasi reklamlara Salı gününden itibaren süresiz bir yasak koydu ve seçimlerden önce siyasi reklam satışlarını dondurdu, özellikle zafer iddiasında bulunan reklamları yasakladı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Perşembe günü Facebook, “Grup üyelerinden gelen şiddet çağrıları” nedeniyle “Çalmayı Durdur” adlı 300.000 kişilik bir grubu geri çekti ve seçim sahtekarlığıyla ilgili asılsız iddialarla ilgili birkaç hashtag’i engelledi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version