Connect with us

Hi, what are you looking for?

Haberler

Huawei ABD’yi siber saldırılarla ve personel tehditleriyle suçluyor

Çin teknoloji devi olan Huawei, ABD’yi kendisine tehditler yağdırması ile suçladı…

Huawei, ABD hükümetini, kendilerini piyasadan düşürmek için “emrindeki her aracı kullanmak” ile suçladı!

Salı günü yayınlanan basın açıklamasında Çin teknoloji devi, ABD’nin, Huawei’nin ağlarına sızmak için siber saldırılar başlattığını ve çalışanlarını tehdit ettiğini söyledi.

Bu yıl ABD ticaret kara listesine giren Huawei firması iddialara kanıt sunmadı.

Huawei, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının merkezinde yer alıyor.

Basın açıklamasında Huawei, ABD’nin, çalışanlarını yasadışı olarak tutukladığını, iç bilgi sistemlerine sızmak için siber saldırılar başlattığını ve FBI temsilcilerinin şirket hakkında bilgi toplamaları için çalışanlarının evlerine gönderildiğini iddia etti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Firma, “ABD hükümetinin Huawei’yi itibarsızlaştırmak ve sektördeki liderliğini engellemek için gösterdiği çabaları, maligniteyi şiddetle kınıyoruz.” Dedi.

ABD yetkililerinden henüz bir cevap gelmedi.

Huawei, Wall Street Journal raporuna cevaben, akıllı telefon kamera patentlerinin çalındığı iddia edilen ABD Adalet Bakanlığı tarafından araştırıldığını söyledi. Çin teknoloji devi yaptığı açıklamada iddiaların yanlış olduğunu söyledi.

Firma, ABD ile Çin arasında artan bir güç mücadelesini sembolize etmeye başladı. Dünyanın en büyük iki ekonomisi, geçen yıl boyunca bir ticaret savaşı ile mücadele ediyor.

ABD, Huawei’nin ulusal bir güvenlik riski oluşturduğunu ve şirketin Mayıs’ta ticaret kara listesine girdiğini savunuyor .

Washington ayrıca, Pekin tarafından sürveyans için kullanılabilecekleri korkusuyla Huawei ürünlerini küçümsemek için müttefiklerini lobi yaptı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Huawei bunu tekrar tekrar reddetti ve Çin hükümetinden bağımsız olduğunu söyledi.

Written By

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Akıllı Saat

Yeni yılda sevdiklerinize sağlıklarını koruma konusunda bir yardımcı almaya ne dersiniz? HUAWEI WATCH GT 2 Serisi akıllı saatleri, kandaki oksijen doygunluğu seviyesini (SpO2) izlemenize...

İnternet

Android tabanlı tüm akıllı cep telefonu ve tabletlere yüklenebilen dünyanın en büyük üçüncü uygulama mağazası AppGallery, yeni yıla özel bir fırsat sunuyor. Yeni Yıl...

Politika

Parlamento üyeleri, Çin telekom teknolojisinin 2023 yılına kadar İngiltere ağlarından kaldırılmasını istedi.

Dünya

Bazıları Mickey Mouse kadar unutulmaz karakterler yaratmaya çalışıyor. Diğerleri bifteğin nasıl pişirileceği konusunda dersler veriyor. Yine de diğerleri, Çinli ebeveynlerin çocukları için tüm durakları...

Advertisement