Haberler

HUAWEI Uyardı: Sahte Çekilişlere Dikkat Edin!

huawei logo

İnternetin yaygınlaşması ile birlikte hayatımıza Phishing (Yemleme) kavramı girmiş oldu. Dolandırıcılar, kötü niyetli insanlar oltama, yemleme, kandırma yöntemleri ile kişisel bilgilerinizi ele geçirme peşindeler. Kimisi bu yöntemi zevkine yaparken kimileri ise bu işlerden para kazanmanın ve insanları zarara uğratmanın derdinde.

Klasik her yeni yıl başlarında olduğu gibi çoğu ünlü marka adına çekiliş linkleri tüm sosyal medya kanallarından insanlara yayılır ve binlerce kişinin bilgisi çalınır. Bu sene ise Huawei adı altında sahte çekilişler, sahte hediye linkleri WhatsApp dahil olmak üzere çoğu platformda yayılmaya başladı.

HUAWEI Sahte Çekilişler Konusunda Uyardı!

Huawei Mobile Türkiye ve Huawei Türkiye ekibinden Kaan Arlı, resmi Instagram hesaplarından yaptıkları bir duyuru ile Huawei takipçilerini ve Huawei kullanıcılarını uyararak bu kandırmacaya inanmamalarını ve kendilerini dolandırıcılıktan korumaları konusunda uyardı.

Huawei hakkında

Tam ismi ile Huawei Technologies Co. Ltd., kısa adı ile Huawei, Çin asıllı ve Shenzhen merkezli ve çok uluslu bir teknoloji şirketidir. Huawei, 2012 yılı itibarıyla, Ericsson markasını geçmeyi başararak dünyanın en büyük ağ ve telekomünikasyon cihazı üreticisi konumuna gelmeyi başarmıştır. 

Phishing nedir?

Türkçe karşılığı ile “oltalama, yemleme” anlamlarına gelen Phishing bir siber saldırı terimidir. İnsanları kandırarak bilgi ele geçirme yöntemini anlatmak için kullanılır. Phishing saldırısı yapan saldırgınlar genellikle insanların banka hesaplarını, kişisel bilgilerini ele geçirmeyi hedeflerler.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version