Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dünya

James Harden kimdir? James Harden hangi pozisyonda oynuyor?

Birçok otorite tarafından NBA’in en iyi oyuncularından birisi kabul edilen James Harden, skorerliğinin ve pasörlüğünün yanında fazla gösterişe dayalı olmayan bir oyun stiline sahiptir. Peki, James Harden kimdir?

26 Ağustos 1989 tarihinde dünyaya gelen James Edward Harden, Jr, NBA takımlarından Houston Rockets forması giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu. Harden, kolej basketbolunu Arizona State takımında oynamıştır kendi oynadığı takımda en iyi oyuncuydu.

2009 NBA Seçmeleri’nde Oklahoma City Thunder tarafından üçüncü sırada seçilmiştir. Bu seçim, aynı zamanda Oklahoma City Thunder tarihinin ilk seçimidir. Oklahoma City Thunder‘ın NBA Finallerinde oynadığı 2012’de NBA Yılın En iyi Altıncı Adamı seçilmiştir. 2012–13 NBA sezonunda Houston’a takas edilmiştir.

James Harden ve NBA Kariyeri

James Harden kimdir? James Harden hangi pozisyonda oynuyor?
James Harden kimdir? James Harden hangi pozisyonda oynuyor?

Oklahoma City Thunder (2009–2012)

2012–13 sezonu öncesi Oklahoma City Thunder‘dan aldığı 4 yıl için $52 milyonluk teklifi reddetmesi sonucu takasla Houston Rockets‘a yollanmıştır. Thunder, bu takas karşılığında Kevin Martin, Jeremy Lamb, 2 tane birinci tur seçim hakkı ve 1 tane ikinci tur seçim hakkı alırken Houston Rockets‘a Harden‘ın yanı sıra, Cole Aldrich, Deaquan Cook ve Lazar Hayward‘ı vermiştir.

James Harden kimdir? James Harden hangi pozisyonda oynuyor?
James Harden kimdir? James Harden hangi pozisyonda oynuyor?

Houston Rockets (2019–günümüz)

Harden, Houston Rockets‘a 5 yıl için $80 milyon karşılığında imzayı atarak kariyerine Teksas’ta devam etme kararı almıştır. Rockets forması ile çıktığı ilk maçta Detroit Pistons‘a 39 sayı atmıştır. Ayrıca ikinci maçında Atlanta Hawks‘a karşı 45 sayı atarak kariyer rekoru kırmıştır.

Houston Rockets ile Kariyer

2012-13 sezonundan önce Rockets’e katıldığından beri James Harden, NBA‘in en iyi oyuncularından biri olarak ortaya çıktı. O yıl altı düz All-Star rıhtımından birincisini kazandı ve son olarak 2018’de kupayı talep etmeden önce 2015 ve 2017’de En Değerli Oyuncu için oylamada ikinci oldu.

Tüm bireysel parlaklığı için Harden, Rockets’i takımıyla ilk birkaç yılında yarışmacıları geçemedi. Houston, 2015 yılında Batı Konferansı Finallerine ulaştı, ancak 2016’daki playoffların ilk turunda sıçradı ve ertesi yıl ikinci turda umut verici bir sezonun durduğunu gördü.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Paul usta liderliğini takıma getiriyor ve Eric Gordon gibi önemli rol oyuncularının başındaki James Harden ile güzelce uyuşmasıyla, Rockets 2017-18’de NBA‘in en iyi 65 maçını kazandı. Batı Konferansı Finalleri. Ertesi yıl, Harden durdurulamayan puanlama kabiliyetiyle Houston’ı erken bir delikten kaldırdı, ancak sezon yine playofflarda Warriors’ın elinde sona erdi.

James Harden için üretilen  Adidas Harden Vol. NBA All-Star ayakkabı
James Harden için üretilen Adidas Harden Vol. NBA All-Star ayakkabı

James Harden Ayakkabı

Nike ile yaptığı sözleşme bittikten sonra Harden, 2015 yılında Adidas ile 13 yıllık bir onay anlaşması imzaladı. Düzenleme, sporcunun imza ayakkabısı olan Harden Vol. 1’in, Kasım 2016’da piyasaya sürülmesine neden oldu.

Adidas Harden Vol. NBA All-Star Hafta Sonu 2 Şubat 2018’de yapıldı. En son yaratım, daha geniş bir taban ve dış tabandaki dayanıklı çekiş deseni ile tasarlandı ve oyuncuya yönünü daha iyi değiştirme ve patentli “Eurostep” hareketini çekme yeteneği kazandırdı.

James Harden’ın İlk Yılları ve Lise Başarısı

James Edward Harden Jr. 26 Ağustos 1989‘da Los Angeles, California’da doğdu. Eski bir Donanma denizci olan James Sr., hayatından çoğunlukla yoksun kaldı ve Harden ve iki kardeşinin, Compton‘un ünlü mahallesinde annesi Monja Willis tarafından yetiştirilmesine yol açtı.

Lakewood yakınlarındaki Artesia Lisesi‘nde erkek basketbol takımı için ilk kez denediğinde, Harden nispeten mütevazı bir 6’1 “durdu ve astım nöbetleri tarafından engellendi. ve birkaç inç filizlendikten sonra, ülkenin en iyi oyuncularından biri haline geldi. Harden, Artesia’yı arka arkaya devlet şampiyonalarına götürdü ve 2007’de McDonald’s All-American seçildi.

James Harden, Twitter ve Instagram

Diğer tanınmış sporcular gibi, Harden’ın Twitter’da (6 milyondan fazla) ve Instagram’da (yaklaşık 10 milyon) büyük bir takipçisi var. Buna ek olarak, sosyal medya, Wesley Johnson’ın ünlü ayak bileği kırma crossover’ı ve müteakip üç işaretçisini Şubat 2018’de Clippers’a karşı dahil olmak üzere vurgularını sergilemek için ideal bir platform sunuyor.

Diğer sporculardan farklı olarak, Harden’in sakalı için özel bir Twitter hesabı da var, ancak yaklaşık 20.000 takipçide, gerçek hayat sahibinin popülaritesini henüz yakalayamadı.  

Advertisement. Scroll to continue reading.

‘Sakal’ lakaplı James Harden

MVP oyun seviyesi ile birlikte, Harden belki de en iyi takma adı “Sakal” ile sonuçlanan yüz kıllarının etkileyici büyümesi ile bilinir. Başlangıçta üniversite günlerinde ortaya çıktı, ancak 2011’e kadar yakın kırpılmış kaldı. Şimdi tanımlayıcı fiziksel özelliği olan sakal dokunulmamış olarak kalıyor, berberleri için süslemeler için saklıyor.

Written By

Eski Siberdefter İçerik Üreticisi

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Dünya

NBA’de yeni sezonun ilk maçı 23 Ekim Çarşamba gecesi TSİ 03:00’de son şampiyon Toronto Raptors ile Zion Williamson’lı New Orleans Pelicans arasında çok çekişmeli...

Genel

Cleveland Cavaliers, Chicago Bulls ile kontratı sona eren David Nwaba’yı Kadrosuna aldı. Cleveland Cavaliers, serbest oyuncularla görüşmenin başladığı ilk günden beri David Nwaba ile...

Genel

Cleveland Cavaliers,milli oyuncumuzla Cedi Osmanla eski kontratı yenilemek için Cleveland Cedi Osmanla görüşmelere başladı Cedi Osmanın menejeri Jeff Schwartz ile Cleveland Genel menejeri Koby...

Genel

Houston Rockets, tecrübeli oyuncusu Eric Gordon ile yeni bir sözleşme imzaladı. Gelecek yaz döneminde sözleşmesi biten Gordon ile Rockets, kontrat için masaya oturdu ve...

Advertisement