Haberler

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonu DAMWON Gaming

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonası finalleri Çin’in Şangay kentindeki SAIC Pudong Stadyumu’nda yapıldı. Suning’i 3-1 mağlup eden Güney Kore temsilcisi DAMWON Gaming, 2020 Dünya Şampiyonası’nı kazandı.

MasterCard işbirliği ile düzenlenen açılış şovu ile heyecan başladı. Sahnedeki 6.000 misafirin yanı sıra milyonlarca kişi de ekranda açılış performansını izledi.

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonlar Ligi finali

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonlar Ligi finali; Güney Koreli temsilciler, Çin temsilcisi Suning ile karşı karşıya gelecek.Bu, son derece rekabetçi bir açılış maçına sahne oluyor. DAMWON, ilk günlerde altın ve puanlama avantajlarına sahipti ve hatta ateşin ruhunu ele geçirdi.

Suning, rakibin tüm bu avantajlarına direnmeyi başardı. Ancak bu direniş 43 dakika sürdü. Baron Savaşı’nı kazanan DAMWON Gaming seriye 1-0 liderlik etti.

İlk Mağlup Suning

İlk maçta mağlubiyetin sahibi olan Suning, ikinci maç için sürpriz bir karar ile Rengar’a yöneldi. Profesyonel maçlarda pek de tercih edilmeyen bu şampiyon, Suning’e kimselerin tahmin edemeyeceği kadar büyük bir katkı ve şaşkınlık sağladı.

Bu defa maçın erken dakikalarında üstünlüğü ele alan taraf Suning oldu ve 34 dakikada maçı kazanmayı başardı. Suning’in üst koridor oyuncusu Bin, Fiora ile ”Beşte Beş” yapmayı başararak unutulmaz bir harekete imza attılar.

1-1’e gelen serinin gidişatında DAMWON Gaming erken dakikalarda üstünlüğü ele almasına karşın maçı kapatacak bir pencere bulamadı. Karşılıklı hataların damga vurduğu bu heyecan dolu maçta daha az hata yapan taraf DAMWON oldu ve seriyi 2-1’e getirmeyi başardı.

Serinin son maçı olan dördüncü maçta ise DAMWON Gaming maç boyu ilk defa baştan sona dominant bir performans sergileyerek çekişmeli bir maç seyretmemize sebep oldu.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ormancısı Canyon’ın müthiş bir bireysel performans eşliğinde haritaya ağırlığını koyan DAMWON Gaming sadece 26 dakikada maçı kazandı ve şampiyonluğa ulaştı. Böylelikle Sihirdar Kupası 2017′den sonra yeniden Kore’ye gitti.

DAMWON Gaming organizasyonu ve oyuncuları, kariyerlerinde ilk defa Worlds şampiyonluğunu tatmış oldu.

Final görsel şölen eşliğinde gerçekleşti

League of Legends 2020 Dünya Şampiyonası Finali açılış şovu, K/DA grubunun artırılmış gerçeklik gösterisi ile başladı. Yeni şarkıları MORE’u seslendiren gruba Çin’in ünlü pop yıldızı Lexie Liu ve The Kinzaj adlı dans grubu eşlik etti.

MORE performansının ardından şampiyonanın 10. yılı şerefine geçmiş yıllara ait Worlds şarkılarından bir video sunuldu ve eski şampiyonlar anıldı. Şampiyonanın kazananına verilen Sihirdar Kupası, geçen yıl olduğu gibi yeniden Louis Vuitton tarafından tasarlanan özel bir çantayla birlikte sahnedeki yerini aldı.

Şovun son kısmı Worlds 2020’nin şarkısı Take Over’a ayrıldı. Artırılmış gerçeklik teknolojisiyle oluşturulan Galio, SAIC Motor Pudong Arena’ya iniş yaptı. 6000 kişinin canlı olarak katıldığı finale 3,2 milyon kişi başvurmuştu.

Oppo tarafından verilen En Değerli Oyuncu Ödülü’nün sahibi ise DAMWON Gaming’in ormancısı Canyon oldu.

En Değerli Oyuncu Ödülü’nün sahibi ise DAMWON Gaming’in ormancısı Canyon

Çin ve Kore bölgeleri uzun süredir rekabet halinde. 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında şampiyonlukların tamamını Kore temsilcileri kazanmıştı. 2018 ve 2019’da ise Çin takımları Sihirdar Kupası’nı kaldırmıştı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version