Haberler

MEB’in 11 Ocak Açıklaması: Öğrenciler Okula Gidecek Mi?

10 Ocak 2021 Pazar günü saat 15.00 sularında Türkiye gündemine düşen bir haberde MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından 11 Ocak 2021 Pazartesi gününde İstiklal Marşı ve Bayrak töreni yapılacağı belirtiliyordu. Bu haberin başlığından sonuç çıkaran vatandaşlar, 11 Ocak Pazartesi günü öğrencilerin okulda buluşacağını çıkardılar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinde herhangi bir Basın Açıklaması bulunmamasına rağmen bir çok haber kuruluşundan elde ettiğimiz bilgilerde bu duyurunun yazılı belge olarak ilgili makamlara gönderildiği ve belgenin içeriğinde şu sözlerin yer aldığını öğrendik:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Koronavirüs (COVID-19) döneminden önce her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye’nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden yükselen İstiklal Marşı’nın bir süredir sosyal bir biçimde gerçekleştirilmediği bildirildi.

Öğrenciler ve veliler evden katılım gösterecek

Çocukların ve öğretmenlerin, canlı dersler öncesinde ekran başında millî marşı söylediği belirtilerek, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak istedik ki yeni haftaya başlarken çocuklarımızın coşkusuna ortak olalım, İstiklal Marşı’mızı 7’den 77’ye hep birlikte söylerken buluşalım. 11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı’mız okunacak. Eş zamanlı olarak TRT EBA İlkokul, Ortaokul, Lise kanallarımızda saat 10.00’da İstiklal Marşı’mız yayımlanacak” denildi.

Gökte dalgalanan Türk bayrağı

Tüm Türkiye’ye çağrı yapan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il Milli Eğitim Bakanlığının tüm okullarda, saat 10.00’da yöneticiler ve hâli hazırda görev yapan personelin de katılım göstermesi ile birlikte bayrak töreni yapılmasını; öğrencilere, öğretmenlere ve ailelere bulundukları yerden okulda gerçekleştirilecek İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri için davette bulunuldu. Bakan Ziya Selçuk da yarın mesai arkadaşlarıyla birlikte Bakanlık binasında bayrak törenine katılım sağlayacak.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version