Haberler

Muharrem İnce: Ben de CHP’den İstifa Edeceğim

2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için gösterdiği aday isim Muharrem İnce, son günlerde yaşanılan Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki istifalara ilişkin demeçler verdi ve kamuoyu ile paylaştığı demeçlerde ilerleyen zamanlarda CHP’den istifa edeceğini resmi olarak duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)‘nin eski Yalova Milletvekili olan Muharrem İnce, “Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim” dedi. Muharrem İnce ayrıca bu sözlerine istinaden, CHP’den istifa eden Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in kendisinin kuracağı partiye katılacağını belirtti.

Muharrem İnce

2020 yılında ‘Memleket Hareketi’ başlatan ve parti kurma çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, gündem konularına ilişkin DHA’ya demeç verdi.

Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazarak, eleştirilerini dile getiren milletvekilleri Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel’in partiden istifasının ardından yapılan eleştiri ve iddialara ilişkin,

“Özcan Özel partinin 1999’da baraja takıldığı günlerde ilçe yöneticiliği ve il başkanlığı yapmış arkadaşım. Hüseyin Avni Aksoy adı belli sanı belli. Mehmet Ali  Çelebi, Silivri zindanlarında ağır bedeller ödemiş genç bir kardeşimiz. Bu arkadaşlarımıza, iftira atmak yakışmaz” dedi.

“Bende CHP’den istifa edeceğim”

“Biz tüzüğümüzü hazırladık, üyelerle genel başkan seçiminden tutun yakında hepsini açıklayacağım. Programımız üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda yüzde 90 oranında programda tamam. Onları yakında kamuoyuyla paylaşacağız. Biz arkadaşlarımızla görüşüyoruz, daha pek çok arkadaşımla görüşüyorum ama isimler üzerinden bir tartışmaya girmem doğru olmaz. İstifa eden milletvekilleriyle istifa öncesi ve sonrası da görüştüm.

Kimi arkadaşlarımla yüz yüze kimiyle telefonda sürekli görüşüyorum. Biz birkaç milletvekillik bir parti kurma derdinde değiliz. Biz 50 artı biri alan, Türkiye’nin önünü açan ve demokrasiyi getiren bir siyasal oluşumun peşindeyiz. Onun için küçük iddialar değil, daha büyük iddialar peşindeyiz. Önümüzde ki süreçte yüzde 50 artı biri alacak bir siyasi yapı oluşturacağız. Ben de çok kısa süre içerisinde istifa edeceğim.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version