Haberler

Oyun içi reklam araçlarına dijital para birimi

Portuma, blok zinciri ağı üzerindeki oyun içi reklam aracı olan dijital para birimi Portoken’ın ön satışının tamamlandığını duyurdu. Portuma ve Axell Studio Kurucusu Ozan Emrah Ünal, “Portoken ile Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atarak oyun içi reklam araçlarına dijital para birimini kazandırdık. Reklamverenler küresel ve ulusal oyun platformlarında kendi reklam alanlarını oluşturarak potansiyel hedef kitlelerine hızla ulaşabiliyor”

3 trilyon doları aşan küresel kripto para piyasası yeni oyuncularıyla gelişimini sürdürüyor. CoinMarketCap’in verilerine göre, piyasada 8 bine yakın kripto para birimi bulunuyor. Pandeminin itici gücüyle hızla büyüyen, yılı 175,8 milyar dolarlık bir büyüklükle kapatması beklenen oyun sektörünün reklam araçlarının arasına dijital para birimi Portoken da katıldı.

Blok zinciri ağı üzerindeki oyun içi reklam araçlarına özel geliştirdikleri dijital para birimi Portoken’ın ön satışını tamamladıklarını belirten Portuma ve Axell Studio Kurucusu Ozan Emrah Ünal, “Oyun içi reklam alanlarında yer almak isteyen markalar, Portoken ile gerçek zamanlı tekliflendirilen reklam alanları satın alabiliyor, hedef kitleleriyle yakın temas kurarak bilinirliklerini artırabiliyor. Oyun içi reklamcılıkta çığır açtığımız yeni dijital para birimimizle, oyun geliştirici ve üreticilerin gelir kaynaklarına sürdürülebilirlik kazandırırken markaların hedef kitleleriyle temas kurmalarını sağlıyoruz” dedi.

Markalar kendi reklam alanlarını oluşturacak

Portoken’da reklamverenlerin özelleştirilmiş reklam alanlarına sahip olduklarını kaydeden Ozan Emrah Ünal, konuya ilişkin şu ifadelerde bulundu: “Reklamverenler bu alanlarda esnek hareket ederek maksimum marka deneyimi için hayal güçlerinin sınırlarını zorlayabiliyor. Küresel oyun firmalarının ekosistemlerine dahil olarak markalarını uluslararası arenada temsil edebiliyor.

Ön satış aşamasında büyük bir talep gören Portoken Coin, Market Cap ve Gecko gibi dünyada sadece en değerli coinlerin işlem gördüğü mecralarda listelendi. Trust Wallet ya da Matemask cüzdan ile satın alma işlemi yapılabiliyor. Alımlar Pancakeswap üzerinde listeleniyor.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Reklamverenler kendi demografik kitlelerine ulaşabiliyor

Reklamverenlerle oyun geliştiricileri buluşturan inovatif bir oluşum olarak dijital para birimlerine yeni bir yaklaşım getirdiklerini söyleyen Ozan Emrah Ünal, “Özelleştirilmiş reklam alanlarımızla potansiyel kitlenin oyunu durdurmadan, izleme zorunlulukları yaşamadan maksimum seviyede marka deneyimi elde etmesini sağlıyoruz.

Oyun geliştiriciler, oyun kullanıcılarının verilerini KVKK’ya uygun olarak reklamverenlerle paylaşabiliyor. Reklamverenler bu istatistiklerden yola çıkarak hedef kitlelerinin buluştuğu oyunlar için reklam stratejilerini oluşturabiliyor. Böylece hedefledikleri demografik kitleye en doğru mesajlarla hızla ulaştırılabiliyor, bilinirliklerini artırabiliyor” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

eSpor

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası arenada Cem Bölükbaşı gibi genç pilotlarla simülasyondan gerçek pistlere uzanan başarı hikayelerine imza atan Türkiye, Ankara’daki espor simülasyon merkeziyle bu başarılara...

Oyun

Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin (EEMEA) en büyük Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX, tekrardan başlıyor. Siberdefter ve CKFeed ailesi olarak...

Blockchain

Blok zincir odaklı yerli yazılımların dünyaya açılmasıyla dikkatler Türkiye’ye çevrildi. Yerli teknoloji şirketleri blok zincir tabanlı Metaverse, NFT ve kripto para alanlarında, teknolojik altyapısı...

NFT

NFT ile son zamanlarda sanata olan ilgi de büyük ivme kaydetmeye başladı. Sanatın ve sanatçının değeri artarken, sanatın bir yatırım aracına dönüşmesi tüm dünyada...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version