Haberler

SON DAKİKA: 12 Yaş Altı Toplu Taşımaya Binemeyecek!

Uzun süredir ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) pandemisi nedeniyle alınan bazı tedbirler 15 Şubat Pazartesi itibariyle esnetilmeye başlanıldı. Bunların başında ise genç kesimi ilgilendiren toplu taşıma yasağı yer alıyordu.

İstanbul’da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin toplu taşımaya binebilme yasağında değişiklik yapıldı. Yapılan ve faaliyete geçirilen düzenleme ile birlikte bundan sonra 12 yaş altındaki bireyler toplu taşımaya binemeyecek.

8. ve 12. Sınıf öğrencileri toplu taşımaya binebilecek

İstanbul Büyükşehir Valiliği tarafından onaylanan karar ile birlikte 15 Ocak’tan itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altında bulunan tüm vatandaşların toplu taşıma hizmetlerini kullanmalarına bir dizi yasak getirilmişti.

Uzun süredir faaliyette olan 20 YAŞ ALTI TOPLU TAŞIMA YASAĞI 12 YAŞ ALTINA ÇEKİLDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Valilik arasında yapılan görüşmeler neticesinde toplu taşıma yasaklarında 20 yaş sınırındaki yasak 12 yaş altına indirildi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Yeni düzenlemede 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile sporcu gençler için yasak kaldırıldı. Bu bağlamda geçiş dönemindeki öğrenciler ve sporcu gençler faaliyetlerine kaldıkları yerden diğer koronavirüs tedbirleri çerçevesinde devam edebilecek.

Yeni uygulamaya göre 65 yaş üstü vatandaşlar ile 12 yaş altı çocukların toplu taşımayı kullanması engellenecek.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version