Haberler

Swift Programlama Dili Artık Windows’ta!

Apple’ın ekosistem ürünlerine üçüncü parti uygulamalar geliştirilebilmesi için ortaya çıkarttığı Swift programlama dili artık Windows işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Bu sayede Mac bilgisayara sahip olmasanız bile mevcut projeleriniz için iOS, macOS, watchOS gibi ürünlere aplikasyon çıkarabilirsiniz.

Mart ayında, Swift‘in önümüzdeki aylarda Windows 10 için destek ekleyeceği bildirilmişti. Swift’in Windows üzerinde geliştirme sürecini kolaylaştırmak için dün Swift projesi Windows için yeni indirilebilir Swift araç zinciri görüntüleri yayınladı. Bu görüntüler, Swift kodunu Windows’ta oluşturmak ve çalıştırmak için gereken geliştirme bileşenlerini içerir.

Swift Nedir?

Swift, başta Chris Lattner olmak üzere Apple tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmekte olan bir programlama dilidir. 2 Haziran 2014 yılında piyasaya sürülmüş programlama dili ile iOS/macOS/watchOS/tvOS ve iPadOS gibi platformlara yazılım geliştirebilirsiniz.

Swift programlama dili söz dizimi açısından; Objective-C, Rust, Haskell, Ruby, Python, Scala, C# (C-Sharp) ve CLU dillerine oldukça benzemektedir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Swift

Merhaba dostlar, Siberdefter Akademi’ye hepiniz hoş geldiniz bugün Swift Derslerine tam anlamıyla başlamış bulunuyoruz. Bugün SwiftUI ile renk nasıl tanımlanır bunu öğreniyor olacağız. Apple...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version