Haberler

Tesla, Türkiye’ye Supercharger Kuruyor!

Elektrikli araba konusunda dünya lideri olan Tesla, Türkiye’ye büyük bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. Ülkemizde Supercharger istasyonları açacağını duyuran Tesla, 10 farklı ilimizde Supercharger işletecek.

Başkent ve büyükşehirlerin içerisinde yer aldığı listede; Ankara, Antalya, İstanbul, İzmir, Konya, Hendek, Aydın, Balıkesir, Edirne, Bursa illerimiz yer alıyor. İstasyonların ne zaman kurulacağı belli olmamak ile birlikte bu illerde kaç adet istasyonun olacağı da belli değil.

Türkiye’nin yerli elektrikli otomobil girişimi TOGG’un lansmanından sonra ülkemizde elektrikli arabalar konusunda bu tip yeniliklerin yaşanması gerçekten sevindirici haberler.

Tesla Supercharger İstasyonlar Türkiye’de ne zaman faaliyete geçecek?

Tesla’nın konu ile ilgili resmi web sitesine baktığımız zaman tüm illerin yanında “yakında (cooming soon)” ibaresini görüyoruz. Net bir tarih henüz yok ancak tahmin yürütmek gerekirsek 2021 yılının yaz ve sonbahar dönemlerinde ya da 2022 yılının başlarında Tesla Supercharger istasyonlar Türkiye’de faaliyet gösterebilecek.

Özellikle yerli otomobil TOGG’un piyasaya çıkmasına aylar kala, öncesinde bu istasyonların hazır olacağı konusunda eminim.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Fiyatı ne kadar olacak?

Yurt dışında Tesla, kilovat başına saatte 28 cent ücret alıyor. Bu konuda Tesla Supercharger İstasyonlarının Türkiye’de kilovat başına kaç Türk Lirasını henüz bilmiyoruz. Ülkemize özel fiyatlandırmalar mı yapılacak yoksa döviz kuru + vergiler eklenerek mi yapılacak meçhul.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version