Haberler

Uber, Koronavirüs Nedeniyle Sürücüleri Askıya Alıyor

Londra’daki ilk ve tek doğrulanmış Covid-19 Koronavirüs hastası bu hafta teşhis edildi ve virüs test edilmek üzere Uber ile hastaneye gittiği ortaya çıktı.

Uber, koronavirüs nedeniyle sürücü hesaplarını askıya alıyor

Londra’daki ilk ve tek doğrulanmış Covid-19 Koronavirüs hastası bu hafta teşhis edildi ve virüs test edilmek üzere Uber ile hastaneye gittiği ortaya çıktı.

Londra’da yaşayan bir Çin vatandaşı olarak tanımlanan kadın haftasonu boyunca Çin’den İngiliz başkentine uçtu ve The Guardian’a göre Pazar günü Covid-19 koronavirüs semptomları ile hastaneye gitti. Tanısı Çarşamba gününe kadar doğrulanmamıştı. Birleşik Krallık’ta dokuz koronavirüs vakası tespit edildi.

Uber’in hastaneye gittiği için Uber sürücüyü ve dolayısıyla virüsün potansiyel yayılımını izole etmek için hızlı hareket etmek zorunda kaldı. Araç paylaşım şirketi teşhisinden sonra Halk Sağlığı İngiltere tarafından etkilenen yolcu hakkında uyarılmıştı.

Uber, koronavirüs nedeniyle sürücü hesaplarını askıya alıyor

Bir açıklamada konuşan Uber sözcüsü, “Dikkatli olunca, bireyi hastaneye taşıyan sürücünün hesabını geçici olarak askıya aldık ve Halk Sağlığı İngiltere ile yakın temas halinde kaldık.” Dedi.

Geçen hafta Mexico City’deki benzer durumla karşılaştırıldığında bu durumda sadece sürücü etkilendi. Meksika başkentinde, bir koronavirüs hastası teşhis edilmeden önce 20 ile 21 Ocak’ta en az iki kez sürüldükten sonra 240 Uber yolcu hesabı iki sürücü hesabıyla birlikte iki hafta süreyle askıya alındı

Mexico City’de Mexico City Sağlık Departmanı, Londra’da olduğu gibi teşhis konusunda hızlı bir şekilde uyarılmadı. Şubat ayının başlarına kadar şehir yetkileri bir koronavirüs hastasının şehri ziyaret ettiğini biliyorlardı. Departman, yolculuktan birkaç hafta sonra Uber’i uyardı, böylece virüse maruz kalma potansiyeli, aradan geçen haftalarda bu iki sürücünün arabasında bulunan yüzlerce yolcuya yayıldı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Uber, sağlık görevlileri için hisse şirketine sürücüleri ve yolcuları için herhangi bir risk olup olmadığını bildirmek için 7/24 güvenlik portalına sahiptir.

Uber’in açıklamasına göre, “Halk sağlığı yetkilileri için sürücüler hakkında bilgi almak üzere Uber ile iletişim kurmak için özel bir çevrimiçi portalımız var ve bu makamların tavsiyesi üzerine herhangi bir kullanıcı hesabı üzerinde harekete geçeceğiz.”

Rakip şirketler ne düşünüyor?

Rakip hisse şirketi Lyft yalnızca ABD ve Kanada’da faaliyet gösteriyor ve henüz koronavirüs salgınından etkilenmedi.

Bir e-posta açıklamasında Lyft sözcüsü Dana Davis, “Durumu yakından izliyoruz ve uluslararası ve yerel halk sağlığı uzmanlarından ipuçlarımızı alıyoruz. Önceliğimiz sürücü ve çalışanlarımızı güvende tutmaktır. Durumu değerlendirin ve politikalarımızı, önerilerimizi resmi rehberliğe dayandırın.” dedi.

ABD’de operasyonları olan taksi servisi Volan, e-posta yoluyla sürücülerinin hiçbirinin koronavirüsten etkilenmediğini ve her zamanki gibi çalıştığını söyledi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

1 Comment

  1. Pingback: Herkes Karantina Hayatı Yaşıyor! Koronavirüs Son Dakika | Siberdefter

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

Nişantaşı Üniversitesi yerli solunum cihazı üretimi için çalışmalara başladı. Tüm Dünya koronavirüs ile mücadele ederken onlarca ülke binlerce doktor ölümcül hastalığın ilacını ve aşısını...

Haberler

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz maske dağıtılacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçecek uygulamada, ePTT’den form...

Sinema

1961 yılında açılan, Kadıköy'ün en köklü sineması olan Rexx'in gösterim faaliyetlerine son vereceği hakkında bir haber yapmıştık...

Sinema

Kadıköy; halkının azizliği, güzel mekanları ile her geçen gün ün kazanan bir ilçe. Kadıköy'ün tarihi sinemalarından biri olan Rexx Sineması'nın koronavirüs salgını sonrasında bir...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version