Haberler

WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi İyi Mi Kötü Mü?

Herkesin gündemine oturan 2021 yılı yeni WhatsApp Gizlilik Sözleşmesi bir çok kişiyi korkuttu bir çok kişinin ise umrunda olmadı. Peki şirketin düzenleme yaptığı yeni Gizlilik Sözleşmesi neleri kapsıyor? WhatsApp Gizlilik Sözleşmesini kabul etmek mantıklı mı? bunlara yanıt olacağız.

Öncelikle buna iyi ya da kötü demeden önce ne olduğunu öğrenmemiz gerekir, gelin şirketin resmi olarak kullanıcılara aktardığı bilgilere bi göz atalım ve okuyalım.

WhatsApp’ın yeni gizlilik sözleşmesi hakkında açıklaması:

Özel hayatınıza saygılı olmak DNA’mızda var. WhatsApp’ı kurduğumuz günden beri, hizmetlerimizi güçlü gizlilik prensiplerini göz önünde tutarak geliştirdik. Güncellenen Hizmet Koşullarımız ve Gizlilik İlkemizde şunları bulacaksınız:

WhatsApp logosu

  • Verilerinizi Nasıl İşlediğimize İlişkin Ek Bilgiler. Güncellenen Koşullarımız ve Gizlilik İlkemiz, verilerinizi işlememizin yasal temeli ve gizliliğe olan bağlılığımız dahil, verilerinizi nasıl işlediğimize ilişkin daha fazla bilgi sunmaktadır. Örneğin, daha yakın tarihli ürün özellikleri ve işlevsellikleri, verilerinizi emniyet, güvenlik ve bütünlük için nasıl işlediğimiz hakkında daha fazla bilgi ekledik ve kullanıcı ayarlarına, Yardım Merkezi makalelerine ve bilgilerinizi nasıl yönetebileceğinize ilişkin daha fazla doğrudan bağlantı ekledik.

Şirket yaptığı açıklamada verilerinizi nasıl işlediğimize ilişkin daha fazla bilgi sunmaktadır diyor, yani hali hazırda yapılan işlemler hakkında size detaylı bilgi sunacaklarını ve konu hakkında bu işlemlere açık rızanız ile devam edeceklerini belirtiyorlar

  • İşletmelerle Daha İyi İletişim. Birçok işletme, müşterileriyle iletişim kurmak için WhatsApp’a güveniyor. Sizinle WhatsApp’ta olan iletişimlerini saklamalarına ve daha iyi yönetmelerine yardımcı olmak için Facebook veya üçüncü taraflardan yararlanan işletmelerle birlikte çalışıyoruz.
  • Bağlantı Kurmayı KolaylaştırmaFacebook Şirketlerinin parçası olan WhatsApp, Facebook’un uygulama ve ürün ailesi genelinde deneyimler ve entegrasyonlar sunmak üzere Facebook ile işbirliği yapmaktadır.

Yenilenen sözleşme ile şirketin kendi içerisinde işlediği verileriniz artık Facebook ile işbirliği yapan şirketlerle paylaşılacak. Aslında olay var olan bir konu hakkında sizleri aydınlatmak ve açık rızanızı alarak devam etmek.

WhatsApp bir Facebook Şirketleri parçasıdır, Mark Zuckerberg tarafından 2014 yılında satın alınan platform, yıllardır Facebook’a ait sunucularda barındırılıyor ve tüm mesajlaşmalar, tüm bilgiler Facebook’a ait sunucularda depolanıyor.

Facebook Şirketleri kimler?

Yenilenen WhatsApp sözleşmesini kabul etmeli miyiz?

Bu konuda Siberdefter olarak sizlere kesin bir talimat veremeyiz bu sizin verebileceğiniz bir karar lakin internette dolaşan saçma sapan bilgi kirliliğinde düşünceleriniz zarar görmesin istedik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

WhatsApp Gizlilik İlkesi

WhatsApp.com üzerinden aynısı görebileceğiniz üzere şirket Gizlilik İlkesi’nin ne olduğunu ve kullanıcılara neler sunduğunu anlatıyor.

Örneğin, hangi bilgileri topladığımız ve bu uygulamanın sizi nasıl etkilediği Gizlilik İlkemizde açıklanır. Ayrıca Hizmetlerimizi, teslim edilen mesajların tarafımızca saklanmamasını ve Hizmetlerimizi kullanarak kiminle iletişim kurduğunuzun kontrolünün sizde olmasını sağlayacak şekilde geliştirmek dahil olmak üzere, gizliliğinizi korumak için aldığımız önlemler de Gizlilik İlkemizde açıklanmaktadır.

Facebook Şirketlerinin bir parçasıyız. Bu şirketler ailesi genelinde nasıl bilgi paylaştığımıza ilişkin daha fazla bilgiye bu Gizlilik İlkesinin ilerleyen bölümlerinden ulaşabilirsiniz.

2 Comments

  1. Pingback: Facebook Şirketleri Kimler? | Siberdefter

  2. Pingback: Rekabet Kurulu, WhatsApp ve Facebook Hakkında Soruşturma Başlattı! | Siberdefter

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version