Haberler

Yapay Zeka İngilizce Öğretmeni Buddy.Ai Türkiye’de

4-10 yaş grubundaki evlatların eğlenerek İngilizce öğrenmesini elde eden mobil tatbik Buddy.ai artık Türkiye’de. Sanal öğretmen Buddy’nin amacı evlatların hızla ve kolayca İngilizce konuşmasını sağlamak, bundan dolayı de karşılıklı konuşmaya, telaffuza ve tekrara odaklanıyor.

Türkiye pazarına Eylül 2020’de giren tatbik büyük alaka görüyor, o şekildeki ki Buddy Ekim, Kasım ve Aralık aylarında iOS ve Android tatbik pazarlarında Çocuk ve Eğitim kategorisinde zirveye yerleşti.

Mobil tatbik Buddy.ai’ın emek verme prensibi, sesli asistanlarda olduğu gibi, ses tabanlı suni zeka teknolojisine dayanır. Bir süredir bu alanda çalışan firma, bir sene kadar ilkin 4-10 yaş aralığındaki küçüklere suni zeka ile çalışan, keyifli bir çizgi karakter olan Robot Buddy ile oyun oynama ve konferans şansı veren bir tatbik istanbul escort geliştirdi.

Sanal öğretmen Buddy ile, İngilizce’ye meraklı küçükler eğlenerek İngilizce ergonomik yapıp, telaffuzlarını ve kelime hazinelerini geliştirebiliyorlar.

Dünyanın her yerinde 500 milyondan fazla çocuk ikinci dil olarak İngilizce öğreniyor. Dünyanın ortak dili İngilizce’yi öğrenmek isteyen insan sayısı oldukça yüksek, bu talebi karşılayacak sayıda İngilizce öğretmeni sayısında sorun var. Buddy işte bu soruna hususi ders almaktan oldukça daha müsait maliyetli bir çözüm getiriyor:

Buddy’nin odağında İngilizce konferans dilini öğretmek olduğundan; diyaloglar, kelime hazinesi ve interaktif içerik uygulamanın kalbinde yer alıyor. Ayrıca, oyun tabanlı teknoloji kullanarak Alfa Nesil de dediğimiz “Dijital Yerliler”e hitap ediyor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sanal robot öğretmen Buddy, minik öğrencilerle konuşup oyunlar canlandırırken, onların yeni kelimeler öğrenmesini ve duyduklarını idrak etme ve konferans yetilerini geliştirmelerini sağlıyor. Çocuklar tatbik içerisindeki oyundaki değişik bölümlerde, aynı kelimeleri değişik bağlamlarda yine görerek daha süratli öğrenebiliyorlar.

San Francisco merkezli startup Buddy’nin kısa fakat başarılarla dolu bir geçmişi var. Buddy.ai 2020 yılına LETA Capital isminde yatırım sermayesi şirketinden 1 Milyon Dolar yatırım alarak başladı.

Yılın ortalarında Latin ABD pazarlarına, derhal ardından, Eylül 2020’de ise Türkiye pazarına girdi. Buddy’nin teknoloji ve tahsil metodolojisi uzmanlar tarafınca büyük takdir görmüş oldu ve 2020 yılı boyunca, Londra’da Global Edtech Startup Awards (GESAwards) kapsamında Inovasyon ödülüne, South Summit’de En iyi Startup ödülüne, Madrid’de ise EnlightED Ödülüne layık görüldü.

Uygulama, Türkiye pazarına girdiğinden beri 400 bin defadan fazla indirildi ve pazara girmesinin derhal ardından, tatbik pazarlarında Çocuk ve Eğitim kategorilerinde zirveye çıktı.

Haftalarca zirvedeki yerini korumuş olan Buddy.ai’ya yayınlanan ilginin giderek büyümesi, Türkiye’deki evlatların İngilizce konuşması, doğru telaffuzla ergonomik yapmaları için büyüyen ihtiyacın da bir kanıtı. Özel dersten oldukça daha müsait fiyata bu imkanı elde eden Buddy.ai, çocuklar ne vakit isterse öğretmeye hazır, evlatların derhal İngilizce konuşmasını elde eden, dünyanın en keyifli İngilizce öğretmeni.

2021 Bahar aylarında Türkiye’deki kullanıcı sayısını ikiye katlamaya hazırlanan Buddy.ai, Türkiye’deki altyapısını, yardımcı hizmetlerini ve içeriğini de bu büyüyen pazara müsait hale getiriyor.

Buddy.ai kurucularından ve halen COO (Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı) olan Dmitry Stavisky, California merkezli firma için şunları söyledi: “Buddy, yabancı dil eğitiminde sanal öğretmenler alanında öncü bir tatbik. Sanal öğretmenler, 4 trilyon dolar büyüklüğündeki tahsil sektörünü baştan şekillendiren yepyeni bir teknoloji.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Türk evlatları ve ebeveynleri tarafınca Buddy’nin benzersiz oyun tabanlı eğitimi, ses öncelik veren arayüzü ve suni zeka destekli konferans ve uyarlanabilir öğrenme teknolojisine yayınlanan alaka sebebiyle oldukça mutluyuz. Çocuklar, robot Buddy ile oynamaya bayılıyorlar, ebeveynler da evlatlarının oyun canlandırırken sınırsızca İngilizce konferans pratiği edinmesinden oldukça memnunlar.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version