Dünya

Koronavirüs Tespiti için Yerli Termal Kamera Geliştiriliyor!

Koronavirüs salgını tüm dünyayı kasıp kavururken pek çok şahıs veya şirket yenilikçi önlemler almaya çalışıyor. TÜBİTAK’ın öncülük ettiği ‘COVID-19 ile Mücadeleye Yönelik Çağrı etkinliğine yaklaşık 450 proje başvurusu sunuldu ve değerlendirme sonrası farklı konularda 35 projenin desteklenmesine karar verildi.

Bu 35 projenin içinde Büyütech adlı AR-GE firması çatısı altında virüsün teşhisinde kullanılmak üzere yerli bir termal kameranın geliştirme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Firma bu yeni projenin prototipini 3 ay içinde tamamlayacağını ve 5 ay içinde de seri üretime geçebileceğini bildirdi. Firmanın proje kapsamında hassasiyetli, yüksek çözünürlüklü, doğruluklu ölçüm yapabilen, normal ve termal kamera görüntüsünü aynı anda analiz edebilen, karar verebilen ve yetkilileri otomatik olarak uyarabilen bir kamera sistemi tasarlayacağı açıklandı. 

Toplu alanlarda daha rahat ve daha fazla ölçüm yapılabilecek:

Termal Kamera

2011 yılında çalışmalarına başlayan şirketin Türkiye’de eksikliği görülen kamera teknolojileri ve görüntü işleme alanında yenilikçi çalışmalar geliştirerek ülke adına önemli işleri başardığı iletildi.

Şirket değerlendirmesinde “El terminalleriyle ateş ölçümü yapılması, riskli gruplarla yakın temasta bulunulması nedeniyle ölçüm yapan personelin sağlığını da riske atıyor. Sivil alanda geliştirilen termal kamera çözümlerinin yurt dışı kaynaklı olması, bizi bu alanda bir çözüm geliştirmeye itti” sözlerine yer verildi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version