Haberler

YouTuber’lara Vergi Şoku!

Android, yeni cihazlarda YouTube Müziği entegre ediyor

Pandemi döneminde dijital dünyaya ilginin artması toplumsal medya fenomenlerini daha görünür hale getirdi. Sosyal medya üstünden gelir sağlayanların vergi mükellefi olma mevzusu ise sıkça tartışılan mevzular arasında. Gelir Vergisi Kanunu’na gore YouTube fenomenlerinin vergi zorunluluğu bulunuyor.

Vergi gelirlerinin tam ve eksiksiz beyan edilmesini sağlamak suretiyle son yıllarda vergi denetimleri artırıldı. Dijital dönemin yeni nesil mesleklerini icra edenler, hasılatları doğrultusunda vergilendiriliyor. YouTube üstünden gösterim yapmış olup hasılat elde eden kişiler düzgüsel gelir vergisi mükellefi olarak değerlendiriliyor.

Fatura kesmek zorunlu

Bu mecra üstünden gösterim yapmış olup hasılat elde eden kişiler, Gelir Vergisi Kanunu’nun 37. maddesi gereğince ticari hasılat sağladıkları için vergilendiriliyorlar. Gelir sağlayan vergi mükelleflerinin gelir defteri tutma, satmaca ve fiş tertip zorunlulukları istanbul escort bulunuyor.

Denetimler arttı

YouTube üstünden gelir elde etmenin vergilendirilme şartı doğurduğunu belirten IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, vergi denetimlerine dikkat çekerek “Dijitalleşmenin iş yaşamına kazandırdığı yeni nesil mesleklerden YouTuber’lık, vergi mükellefliği mevzusunda belli yükümlülükler taşıyor.

YouTube üstünden elde edilmiş hasılatlarta geriye dönük incelemeler de laf konusu. YouTuber’lar da dahil olmak suretiyle, toplumsal medya mecralarından gelir elde edenlere vergi hukuku mevzusunda sağladığımız danışmanlık hizmetlerimizle bu konudaki farkındalığı artırmaya çalışıyoruz.” bilgisini verdi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version