Cep Telefonu

Yurt Dışı Kayıtlı Telefonların Kullanım Süresi Uzatılacak

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı olan Zafer Sırakaya, yurt dışından alınan kayıtsız telefonların kullanım süresinin uzatıldığını söyledi. Yeni alınan karara göre şu anki 120 günlük süre, 30 günlük ek süreyle birlikte 150 güne çıkarılacak.

Neredeyse tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının ardından yurt dışında yaşayan birçok Türk vatandaşımız, Türkiye’ye geri dönmek durumunda kalmıştı. Salgına karşı alınan önlemler kapsamında tekrardan yaşadıkları ülkelere geri dönemeyen vatandaşlarımız, ülkemizde iletişim konusunda birtakım problemlerle karşı karşıya kalıyordu.

İletişim konusunda problem yaşamalarının sebebi ise yurt dışı kayıtlı telefonların ülkemizde 120 gün kullanıldıktan sonra hattın kapanmasıydı. Bu konuya çözüm getirmek için açıklama yapan TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu Başkanı Zafer Sırakaya, BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından 120 gün olarak belirlenen süreye 30 gün eklenip, yurt dışı kayıtlı telefonların ülkemizde toplam 150 gün kullanılabileceğini duyurdu.

Bu süre duruma göre daha da uzatılabilir

30 günlük süre daha da uzatılabilir

Koronavirüs tedbirlerinin önümüzdeki günlerde devam etmesi durumunda bu sürenin daha da uzatılabileceğini söyleyen Zafer Sırakaya, bu kararda yurt dışından gelen vatandaşların iletişim konusunda mağdur olmamasının amaçlandığını belirtti.

Javascript dersleri serimize göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version