Akıllı Saat

Galaxy Fit Detaylı İncelemesi

Galaxy Fit Detaylı İncelemesi

Samsung’un geçtiğimiz yıl S10 ailesi ile birlikte çıkardığı Galaxy Fit, Samsung’un Galaxy Fit cihazından sonra başka herhangi bir akıllı bileklik çıkarmaması nedeniyle amiral gemisi konumunu hâlen koruyor.

Galaxy fit ülkemizde satışa çıktığından beri 599TL fiyat etiketinde satılıyor. Rakiplerinden fiyat olarak neredeyse iki katı olan galaxy fit tanıtıldığında yurt dışında 100 dolar fiyat etiketiyle çıktı. Galaxy Fit’in özellikleri ise şu şekilde.

Batarya:

Batarya kapasitesi: 120 mAh. Kendi deneyimlerime göre bütün özellikler açıkken -stres seviyesi ve kalp atış hızı her an ölçülüyor, Belirli antrenmanlar otomatik ölçülüyor vesaire iken- bilekliğin %100 olan şarjı 4-5 gün içinde bitebiliyor. Galaxy fit’i şarjı tamamen bitikken %100’e kadar şarj etmek ise iki buçuk saat alıyor.

Ayrıca galaxy fit rakiplerinden farklı olarak tamamen manyetik bir şekilde şarj oluyor. Mi Band 4 ve Mi Band 5’e baktığımızda şarj süresinin 20 güne kadar dayandığını söyleyebilirim. Ama şu da bir gerçek ki Mi Band 4 tarafında stress takibi zaten yok ve de kalp atış hızını sürekli ölçme gibi bir seçenek de yok.

Sağlık:

Samsung Galaxy Fit ve Kutusu

Galaxy Fit sağlık verilerinizi telefonunuz yanınızda ve bluetooth’u açık olduğunda eşliyor ve tüm sağlık verilerinizi Samsung Health uygulamasına kaydediyor. Bu uygulamadan gün içerisinde kaç dakika etkin kaldığınız dahil tüm sağlık verilerinizi görebiliyorsunuz. Ayrıca galaxy fit’e kaç bardak su ve kaç fincan kafein tükettiğinizi kaydedebiliyorsunuz. Tabii söz konusu akıllı bileklik olunca sağlık: kalp hızı, uyku takibi, egzersiz gibi başlıklara ayrılıyor. Galaxy fit bu başlıklara stres takibini de ekliyor.

Uyku:

Galaxy Fit’in uyku takibini Mi Band 4’ten daha detaylı ve daha kaliteli yaptığını söyleyebilirim. Kalite konusunda galaxy fit hem gün içerisinde birden fazla kez uyuduğunuzda sorunsuz bir şekilde kaydediyor. Hatta benim bazen gün içerisinde üç kez uyuduğum oluyor ve hepsini galaxy fit sorunsuz bir şekilde kaydediyor. Ama Mi Band 4 tarafında şöyle bir sorun oluyor:

Advertisement. Scroll to continue reading.
Samsung Galaxy Fit Uygulaması Uyku Takibi ekranı

Diyelim saat 12.00 gibi yattınız o zaman Mi Band 4 o uykuyu kaydetmeyebiliyor. Detay konusuna gelecek olursak galaxy fit uyuduğunuz uykuyu dört bölüme ayırıyor: Uyanık olduğunuz zamanlar, REM -uyanık ile hafif uykuya geçiş arası- uykusu çektiğiniz zamanlar, hafif uyku çektiğiniz zamanlar ve de son olarak derin uyku çektiğiniz zamanlar.

Ve size bu uykulardan hangi birinden kaçar dakika uyuduğunuzu gösteriyor. Bunların yanı sıra bu uykuların toplam uykunuzda karşılık gelen yüzdeliği, toplam uykunuzu, toplam uykunuzdan uyanık olduğunuz zamanı çıkarıp gerçek uyku sürenizi, uykudaki verimliliğinizi ve uyku düzeninizin verilerini sizin için çıkartıyor.

Kalp Atış Hızı:

Galaxy fit eğer siz isterseniz sizin kalp atış hızınızı sürekli olarak ölçüyor. Ve size gün içindeki maksimum, minimum ve ortalama kalp atış hızınızı gösteriyor. Ve de size günün belirli zaman aralıklarında kalbiniz atış hızınızın aralığını gösteriyor.

Egzersiz:

Galaxy Fit’in içinde yüklü gelen 90 tane antrenman vardır siz bu antrenmanlardan istediklerinizi bilekliğinize kaydediyorsunuz ve istediğiniz zaman başlatabiliyorsunuz. Bunun dışında galaxy fit 6 tane antrenmanı kendisi otomatik yani siz başlatmadan takip edebiliyor. Bu antremanlar: koşu, yürüyüş, bisiklet sürme, egzersiz bisikleti, kürek makinesi ve dinamik antrenmanlar adı verilen antrenmanlardan oluşuyor.

Stres:

Galaxy fit’i diğer akıllı bilekliklerden ayıran bir özelliği de stres seviyenizi takip edebiliyor olması. Galaxy fit stres takibinin yanında nefes egzersizleri ile birlikte geliyor. Nefes egzersizleri stresiniz yükseldiğinde belirli bir döngüye göre nefes alarak stres seviyenizi düşürmenize yardımcı oluyor.

Bu özelliklerin yanında galaxy fit’te fiziksel bir yan tuş bulunuyor bu tuşa bastığınızda bileklik widgetlardan ana ekrana geri dönüyor. Bu tuşa basılı tuttuğunuzda antrenman ekranını gösteriyor.

Uzun süre basılı tuttuğunuzda bilekliğiniz kapanıyor ve de açabilmek için yine uzun süre yan tuşu basılı tutmanız gerekiyor.

Ayrıca Galaxy Fit’te telefonunuza gelen bildirimleri de görebiliyorsun ve hızlı yanıtar özelliği ile gelen mesajları telefonunuza dokumadan kayıtlı mesajlardan gönderebiliuorsunuz. Ve de siz de telefonunuza ileride bilekliğinizden gönderebilmek amacıyla mesaj kaydedebiliyorsunuz.

Bu özeliklerin de dışında galaxy fit diğer akıllı bileklikler gibi hava durumunu gösterebiliyor ve de Galaxy Fit’ten zamanlayıcı ve kronometre tutabiliyorsunuz. Galaxy Fit’in Türkiye’deki ilk inceleme videosunu çeken kişinin bu metnin yazarı olması yine Galaxy Fit’in şaşırtan özellikleri arasında.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version