İnternet

Geliştiriciler Kişisel Bilgileri Facebook ile Paylaşıyor Ama Kullanıcılara Söylemiyor

Facebook, The Wall Street Journal’dan bir rapora göre, akıllı telefon sahiplerinin reklamlarını hedeflemeyi geliştirmek için derhal bu verileri sosyal ağla paylaşan bir yazılım aracı sayesinde, mobil uygulamaların tamamen ayrı mobil uygulamalara sundukları hassas kişisel bilgileri alıyor. Facebook ekosistemi dışındaki uygulamaların, platformdaki mevcut ve yeni kullanıcılara reklamlar aracılığıyla ulaşılmasını kolaylaştırmak için verileri şirketle paylaşabileceği ve isteyerek […]

Facebook, The Wall Street Journal’dan bir rapora göre, akıllı telefon sahiplerinin reklamlarını hedeflemeyi geliştirmek için derhal bu verileri sosyal ağla paylaşan bir yazılım aracı sayesinde, mobil uygulamaların tamamen ayrı mobil uygulamalara sundukları hassas kişisel bilgileri alıyor.

Facebook ekosistemi dışındaki uygulamaların, platformdaki mevcut ve yeni kullanıcılara reklamlar aracılığıyla ulaşılmasını kolaylaştırmak için verileri şirketle paylaşabileceği ve isteyerek paylaşabileceği biliniyor. Bununla birlikte, WSJ raporu sağlık ve zindelik uygulamaları tarafından özellikle gizlilik ihlal eden bir davranışı vurgulamaktadır; burada paylaşılan bilgiler diyet ve egzersiz faaliyetlerinden kullanıcının yumurtlama döngüsüne ve hamile kalmaya niyetli olup olmadıklarına kadar herhangi bir şey olabilir.

Rapora göre, yumurtlama izleyicisi Flo Health ve iOS’taki en popüler üçüncü taraf kalp hızı izleyicisinin üreticisi olan Azumio Inc. gibi uygulama üreticileri, hassas paylaşım sağlayan Facebook tarafından sağlanan bir araç olan “Uygulama Etkinlikleri” olarak bilinenleri kullanıyor. kullanıcının gönderdiği verileri, çoğu durumda bir kullanıcının manuel olarak göndermesi gereken doğrudan sosyal ağ üzerinden. Bu veriler daha sonra Facebook’un, aynı geliştiricilere ve başkalarına sunduğu reklam hedefleme araçlarını bilgilendirmek için kullanılır, böylece Facebook’ta gezinirken mevcut ve yeni kullanıcılara ulaşabilirler. Flo Health söz konusu olduğunda, Facebook, yazılımın yumurtlama izleme özelliğinden topladığı bilgileri gerçek profillerle etkin bir şekilde eşleştiriyor, Dergi , kullanıcıların daha sonra potansiyel olarak anneleri ve yeni ebeveynleri beklemekle ilgili reklamlar için uygun bir hedef olarak etiketleyebileceğini söylüyor.

Uyguluma Geliştiricileri, Hassas Sağlık Bilgilerinizi Paylaşmak için Bir Facebook Aracı Kullanıyor

Bu verileri Facebook ile paylaşmaya yönelik uygulamaların teşvik edildiği herhangi bir finansal düzenleme olup olmadığı açık değildir. Ancak Journal , izlediği 70 uygulamadan hepsinin, iOS’taki en popüler uygulamalar arasında yer aldığını ve bunların 11’inin Facebook ile paylaştığını bildirdi. Bunların hiçbiri, gizlilik politikaları veya hizmet şartları aracılığıyla kullanıcıları bu veri paylaşım aracı hakkında bilgilendirmiyor gibi görünüyor. 

Ve paylaşım, konum, ses ve kamera erişimi gibi standart izinlerin sınırları dışında gerçekleştiğinden, ne Apple ne de Google, iOS veya Android’deki bir uygulamanın bu gibi hassas bilgileri üçüncü taraflara ilettiğinin farkında değildir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Facebook’a göre, en korkunç durumlardan pek Dergisi keşfetti uygulama üreticileri tarafından değil, Facebook’tan herhangi bir giriş ile tanımlanan parametrelerle “özel uygulama etkinlikleri,” sözde edildi. Şirket, uygulama üreticilerine, sağlık ve finansal veriler gibi hassas olarak kabul edeceği verileri paylaşmamalarını ve bilgilerin toplanan uygulamanın Facebook kullanıcılarını reklamlarla hedeflemesine izin vermeyeceğini iddia ettiğini söyledi. Bazı durumlarda, Facebook, bankacılık işlemlerinin ve diğer finansla ilgili uygulamaların kullanıcıların Sosyal Güvenlik numaralarına ulaşması gibi, yasa dışı olacağını bildiği zaman verileri aktif olarak siler.

Başka bir deyişle, Facebook, hassas sağlık ve finansal bilgi toplamadığını ve bunu daha geniş bir şekilde kullanmadığını, ancak bunu doğrulamanın bir yolu olmadığını söylüyor. Geçen yıl verilen bir patent başvurusu, şirketin reklam hedefleme algoritmalarını geliştirmek için Facebook sunucularında depolanan üçüncü taraf verilerini kullanmayı açıklamaktadır. Bir Facebook sözcüsü The Journal’a 

“Uygulama geliştiricilerin, bizimle paylaştığı bilgiler konusunda kullanıcılarıyla açık olmalarını istiyoruz”

dedi. Facebook, uygulama etkinliklerinin dahil edildiği yazılım geliştirme kitinde kullanım açısından, toplanan verileri “Haber Akışı ve Arama içeriği sıralaması yetenekleri de dahil olmak üzere Facebook’taki diğer deneyimlerini geliştirmek için” kullanabileceğini söylüyor.

Facebook, Bu Verileri Reklam Hedeflemesi Dışında Kullanmadığını İddia Ediyor

Temas olduğunda, Flo Sağlık anlattı Journalbaşlangıçta bir üçüncü taraf veri arkasında kullanıcıyı tanımlamak izin verecek bilgi gönderilen asla iddia denedikten sonra diğer şirketler tarafından sağlanan analizi araçları onun kullanımını “büyük ölçüde sınırlayan” söyledi. Dergide olduğu gibi bu doğru değildiUzmanların uygulama olaylarını incelemesi, kullanıcının cihaz türünü ve uygulama profilini izlemesi için bir Facebook kimliği ile eşleştirilebilmesi için benzersiz bir kimliğin kullanıldığını keşfetti. 

Meditasyon uygulaması yapımcısı Breethe’nin kurucu ortağı olan Garner Bornstein, uygulamasının Facebook’a e-posta adresi gönderdiğini keşfettiğinde hata olduğunu kabul etti.

“Açıkçası, Facebook’un iş modeli maalesef biz olması gerektiği gibi kendi gizlilik politikasına bizim veri yönetimi hizalayarak gibi gayretli değildi, tektir ve” diye anlattı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Facebook’un uygulama olaylarını içeren herhangi bir davadaki rolünden bağımsız olarak, geliştiricilere araçlar sağlar ve nasıl kullanıldığı ve hangi verilerin toplanabileceği ile ilgili çok fazla gözetmez. Bu Facebook için özellikle kötü bir işaret.

Şirket hâlâ, en belirgin şekilde Cambridge Analytica durumu ve şirketin seçim müdahalesinin ele alınması ve platformunun diğer kötü niyetli suistimali suistimalleri ile ilgili üst felaket felaketlerinden sonra, yıllarca süren gizlilik skandallarının ardından büyük yasal ve yasal inceleme ile karşı karşıya bulunuyor. 

Bu suiistimaller, Facebook’un araçlarını etnik şiddetten kopan ülkelerde ırkçı nefreti körüklemek için bir silah olarak kullanma ve sahte haber, propaganda ve komplo teorisi seyyar satıcılık alanında uluslararası bir kulübe endüstrisinin yaratılması.

Yakın zamanda, Facebook, Apple’ın kurumsal uygulama programını , yasaklanan Onavo VPN uygulamasının yeniden sunulmuş bir sürümünü, bu kullanıcıların iPhone’larına ayda 20 dolara indirgeyen , hassas verileri sifon eden gençlere dağıtmak için kötüye kullandığı tespit edildi. hediye Kartları. Facebook, uygulamayı devraldı ve programı kapattı, ancak Apple, kurumsal sertifikalarını iptal ederek ve şirket içi iOS yazılımı kullanma yeteneğinin aksamasına neden olarak, bileğe tokat atmadan önce değil.

Bu ayın başlarında , İngiltere hükümeti, Facebook’un artık kendisini yönetmeye uygun olmadığına ve bir düzenleyici kurumun devreye girmesi gerektiğine dair uzun ve çarpıcı bir rapor yayınladı. Rapor, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in “liderlik ve kişisel düzeylerini sürekli gösteremediğini belirtti. dünyanın en büyük şirketlerinden birinin başında oturan birinden beklenen sorumluluk. ”Facebook, Federal Ticaret Komisyonu ile gizlilik uygulamalarıyla ilgili potansiyel olarak milyarlarca dolarlık bir para cezası konusunda görüşüyor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Genel

Sosyal medya devi Facebook, Amerika Birleşik Devletleri’nde resmi müzik videoları özelliğini kullanıma sunarak YouTube’un YouTube Music özelliğine rakip olmaya çalışıyor. Bu hafta sonundan itibaren,...

Dünya

Dünyadaki en aktif sosyal mecraların sahibi olan Facebook, internet altyapısı konusunda eksik olan bölgelerden birisi olan Afrika bölgesine altyapı güçlendirme konusundaki çalışmada liderlik yapacak....

İnternet

Facebook Perşembe gününde yaptığı duyuruda mobil uygulaması için "Sessiz mod" ekleyeceğini duyurdu

İnternet

Devam eden coronavirus pandemisi, Slack ve Zoom gibi iş birliği ve video konferans uygulamalarına güvenen şirketlere sahiptir. Zoom yeni şöhretinin tadını çıkarırken, şirket aynı zamanda...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version