İnternet

Google, casus uygulama ToTok’u Play Store’dan ikinci kez kaldırdı

ToTok’un casus uygulama niteliğini yansıtan Play Store ile ilgili tüm detaylar Siber Defter ekibi tarafından aydınlatıldı…

Google, casus uygulama ToTok'u Play Store'dan ikinci kez kaldırdı

Google, Birleşik Arap Emirlikleri için bir casusluk aracı olduğu iddia edilen sohbet uygulaması ToTok‘u Play Store’dan ikinci kez kaldırdı. Uygulama, New York Times‘ın bu konuda bir rapor yayınlamasından kısa bir süre önce Aralık ayında Apple‘ın App Store ve Google Play Store‘dan alınmıştır.

Google, uygulamayı Ocak ayında sessizce eski durumuna getirdi. Uygulama, App Store’da kullanılmıyor gibi görünüyor.

9to5Google, bugün daha önce ToTok‘un yayından kaldırılacağı haberini verdi. Google uygulamayı devre dışı bıraktığını doğruladı ancak nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Tanımlanmamış politikalarını ihlal ettiği için ToTok ilk kez kaldırılımıştı.

Google, casus uygulama ToTok’u Play Store’dan ikinci kez kaldırdı

ToTok, “hızlı, ücretsiz ve güvenli” mesajlar ve çağrılar vaat eden ve Birleşik Arap Emirlikleri bölgesi ile Ortadoğu bölgesinin başka yerlerinde milyonlarca kişi tarafından indirilen bir mesajlaşma uygulamasıdır.

Aralık ayında Play Store ve App Store‘dan kaldırılmasından kısa bir süre önce, uygulama Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok indirilen sosyal uygulamalardan biriydi ancak NYT’nin soruşturması uygulamanın BAE hükümetinin kullanıcıları gözetlemesine izin verdiğini tespit etti.

ToTok, Aralık ayında yayınlanan bir açıklamada “kısır dedikoduları” reddetmişti ve “sadece gizliliğe saygı duyduğunu, güvenliği sağlayacağını kullanıcıların da kendi takdirine bağlı olarak paylaşmak istedikleri veriler üzerinde tam kontrole sahip olduğu belirtti”.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version