İnternet

Sevgililer Gününde Kadınlar Online Alışverişi Tercih Etti!

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle sosyal izolasyonun yaşamsal ehemmiyet taşımış olduğu bu zorlu zamanlarda tüketicinin online alışverişe olan eğilimi, 14 Şubat Sevgililer Günü satışlarında da tesirini göstermeyi başardı. On binlerce e-tecim sitesinin altyapı sağlayıcısı iyzico’nun veri analizi sonuçlarına nazaran 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bayanların sepet averajında artış yaşandı.

Sevgililerin en hususi günü 14 Şubat’ta çiftler sevgilerini hediyeler ile taçlandırıyor. Bu döneme hususi meydana getirilen tenzilat kampanyaları yardımıyla bilhassa hanımefendiler online alışverişe yöneldi.

Yerli fintek firması iyzico’nun Sevgililer Günü istatistikleri nazaran, temassız ödeme pozitif yanları sunarak toplumsal izolasyonu destekleyen online alışverişte adamların sepet averajı azalırken, bayanların sepet averajının artması dikkat çekti.

En oldukça hediyeyi hanımefendiler aldı

2021 Sevgililer Günü’nde adamların sepet averajı 2020’ye nazaran azalarak 235 TL olurken; bayanların sepet averajı artarak 189 TL oldu. İşlem adedi olarak en çokca alışveriş meydana getirilen saat ise 13.00-15.00 aralığı oldu.

Debit kart kullanımında artış

Bu sene sevgililer kredi kartı yerine banka kartı kullanmayı tercih etti. 2020 yılına nazaran muamele kütlesi bazında kredi kartı kullanması Zzalırken, debit kart kullanması Zrtış gösterdi.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sepet ücretinde artış

2020 senesinde Sevgililer Günü’nde kredi kartlı işlemlerde 189 TL olan sepet ücreti, 2021’de 196 TL olurken; debit kartlı işlemlerde 85 TL olan sepet ücreti 90 TL’ye yükseldi. Sepet ücreti iki ve üstü taksitli işlemler de iki kat artış gösterdi. 2020’de muamele kütlesinin s’ü tek çekimdi. Bu sene ise tek çekim alışverişte muamele kütlesi f’ya geriledi.

Çiftler mobil cihazları tercih etti

2020 Sevgililer Günü’nde a’i mobil cihazlardan meydana getirilen online alışveriş, bu sene e’e yükseldi. 2020’de mobil cihazlar ile meydana getirilen alışverişte 106 TL olan yaklaşık sepet ücreti 2021’de 119 TL’ye ulaştı.

Sevgiyi göstermenin yolu değişmedi

Bu sene da her sene olduğu şeklinde Sevgililer Günü için zücaciye ürünleri, kristaller, saat ve takılar ile çiçek en iyi sevgi göstergeleri oldu. Kristal mağazaları, değerli taşlar, metaller, çiçek, saat ve takı mağazalarında muamele kütlesi artış gösterdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Haberler

14 Şubat Sevgililer Günü‘nde sevgilisine teknolojik bir hediye satın almak isteyenler için OPPO birbirinden farklı seçenekler ile karşınızda. A Serisi ve Reno 4 Serisi...

Liste

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşıyorken erkek arkadaşına hediye arayışında olan güzel hanımefendiler ne alacağı konusunda bir hayli kararsız. Öyle ki şimdiden bir çok marka,...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version