İşletim Sistemi

macOS Monterey’in Normalinden Fazla RAM Kullandığı ortaya çıktı!

Geride bıraktığımız haftalar Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, macOS Monterey‘in kararlı sürümünü resmi olarak yayınladı ancak şirketin işletim sistemindeki tüm sorunları bulmak ve düzeltmek için gereken daha az vakit harcadığını görüyoruz.

Macrumors tarafından yayımlanan bir rapora göre, en son macOS Monterey güncellemesi, uygulamaların normalden çok daha fazla RAM tüketmesini sebebiyet sağlıyor ve bunun sonucunda kullanıcılar “bellek sızıntısı” adını verdiğimiz bir hataya maruz kalıyor.

Raporda, hatanın yakın zamanda piyasaya sürülen 14 ve 16 inç MacBook Pro’lar da dahil olmak üzere çok çeşitli Mac bilgisayarları etkilediği belirtiliyor. Hatadan etkilenen kişiler, sistemin “uygulama belleğinin tükendiğini” söyleyen bir uyarı penceresi ile karşı karşıya geliyorlar.

macOS Monterey’de Firefox 80 GB’lık RAM Tüketiyor!

macOS Monterey işletim sisteminden bir görüntü

YouTube İçerik Üreticisi Gregory McFadden, Apple‘ın Kontrol Merkezi’nin 20 GB’a kadar RAM kullandığını gösteren bir ekran görüntüsü paylaştı. Apple Destek Toplulukları ve farklı sosyal medya platformlarındaki kullanıcılar konu hakkında benzer hikayeler paylaşıyor. Bir Twitter kullanıcısı, Mozilla Firefox’un 80 GB RAM’e kadar yer kapladığının bir ekran görüntüsünü yayınladı.

Bazı kullanıcıların Mac’leri açılmıyor!

MacOS Monterey ile birlikte kullanıcıların başına bela olan tek hata bellek sızıntısı değil. Birkaç kullanıcı, en son Monterey güncellemesini yükledikten sonra Mac’lerinin açılmadığını raporladı. macOS Monterey ile gelen cihazın açılmama problemi belirli modellerle özgü değil. Daha da kötüsü, bu sorunları çözmek için herhangi bir geçici çözüm yok gibi görünüyor. Ayrıca Apple’ın bu sorunları henüz kabul etmediğini de belirtmekte fayda var.

Bu sorunların oldukça yaygın göründüğü göz önüne alındığında, yeni güncellemeyi yüklemeden önce Apple’ın bunları düzeltmesini beklemelisiniz.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Apple

Apple platformuna uygulama geliştirirken kullandığımız Pods (Pod veya Cocoapods) Apple Sillicon işlemcili yeni nesil Mac ve Macbook cihazlarda problem çıkartabiliyor. Bu makalede ise bu...

Apple

ABD merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, iPhone SE 2022 modelini tanıttı. 5G bağlantı teknolojisi ve A15 Bionic yonga seti güncellemesi ile gelen akıllı...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple, 8 Mart 2022 saat 21.00 itibari ile düzenlendiği lansman etkinliğinde yeni teknolojilerini tanıttı ve lansman sonrasında ise...

Apple

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple‘ın en son 2024 yılında bir araba piyasaya süreceğini ve bu konuda Toyota veya bir başka Japon otomobil...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version