Monitör

Aryond Oyuncu Monitörü Modelleriyle Oyunun Parçası Olun!

Oyun stüdyoları, ortaya koydukları hemen her yapımı sürükleyici ve oyuncuları oyunun bir parçası hâline getirecek unsurlarla donatıyor. Bunun farkında olan pek çok oyuncu, en iyi oyun deneyimini elde etmek adına haklı olarak donanım bakımından güçlü bilgisayarlara yatırım yapıyor.

Ayrıca oyuncuların birçoğu, sürükleyici oyun deneyiminin oyuncu monitörü ile mümkün olabileceğini bildiği için hem arkadaşlarından hem de teknoloji otoritelerinden oyuncu monitörü tavsiyesi isteyebiliyor. Peki, oyun monitörü modelleri gerçekten de oyun deneyimini baştan aşağı değiştirebiliyor mu? Bu sorunun kısa yanıtını “evet” olarak verelim ve dilerseniz oyuncu monitörlerinin geleneksel monitörlerden ne gibi farklılıkları olduğunu izah edelim.

Oyunlara Seyirci Kalmayın, Oyuna Dâhil Olun

İşitsel ve tabii ki görsel uyaranlarla dolup taşan dijital oyunları tecrübe etmek için belli başlı bilgisayar donanım ve çevre bileşenlerini kullanmak gerekiyor. Güçlü işlemci ve ekran kartına, geniş kapasiteli RAM ve depolama birimlerine sahip bir bilgisayar, oyunları akıcı çalıştırmak için gereken temel donanımlar olsa da bilgisayardan çıkan görsellerin hangi görüntü kaynağından takip edileceği büyük önem taşıyor.

Zira oyunlardaki görseller, teknik yönden yetersiz ekran veya monitörlerden görüntülendiğinde sınırlı düzeyde interaktiflik sunan bir videodan öteye geçemiyor. Oyunlardaki görselleri aslına uygun renklerle sunamayan, yüksek çözünürlüğe sahip olmayan, dahası düşük ekran yenileme hızıyla sınırlanan TN ekranlar, oyuncuları memnun edemiyor. Bunun neticesinde bilgisayar ne kadar güçlü olursa olsun, oyuncular oynadıkları oyunu tam anlamıyla özümseyemeyip yapımların sunduğu sürükleyiciliğe genellikle seyirci kalıyor.

Oyun tutkunlarının gereksinimleri çerçevesinde şekillendirilen oyuncu monitörü modelleri ise kimi zaman adında “oyuncu” ifadesi geçen TN panelli monitörlerden çok daha fazlasını sunuyor.

Advertisement. Scroll to continue reading.

VA paneli sayesinde kavisli olacak şekilde yapılandırılabilen oyuncu monitörleri, genişliği ne kadar artarsa artsın, oyuncuların ekran karşısında bulundukları zaman diliminde sahnenin tamamına hâkim olabilmesini sağlıyor. Buna Full HD (1080p) çözünürlükte 240 Hz, WQHD (1440p) çözünürlükte ise 165 Hz’lik yenileme hızı, 400 nit seviyesine ulaşan parlaklık gibi özellikler de eklenince oyuncular elde etmek istedikleri oyun deneyimine kolayca ulaşabiliyor.

Oyuncu Monitörü Modelleri Sayesinde Üstün Ergonomiyle Tanışın

Hareket kabiliyetlerinden büyük oranda yoksun geleneksel bilgisayar monitörleri, öne ve arkaya birkaç santimetrelik eğim kazandırılabilen ekranlarla geliyor. Oyuncular, yükseklik ve ekran açısı değiştirme gibi imkânlara sahip olmayan modelleri, altlarına kitap veya yükseltici gereçler yerleştirerek kullanabiliyor. TN panelin görüntü sunma konusundaki başarısızlığı, bir de hareket kabiliyetinin getirdiği olumsuzlukla birleşince ortaya dikkat dağıtan ve pek de keyif vermeyen bir oyun süreci çıkıyor.

Ekran karşısında uzun saatler kalarak oyun oynayan ve bilgisayarını oyun haricî zamanlarda da değerlendiren oyun tutkunları ise tercihlerini doğrudan doğruya oyuncu monitörü modellerinden yana kullanıyor. Özel stant parçalarıyla gelen, böylece ekranları sağa ve sola döndürülebilen, öne ve arkaya eğim kazandırılabilen, yüksekliği artırılıp azaltılabilen monitörler, gerek oyun seanslarında gerekse çalışma süreçlerinde sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

Oyun meraklılarının yakından tanıdığı Monster Notebook, Aryond serisi oyuncu monitörleriyle de adından söz ettiriyor. VA panelli kavisli ekranları, tercihinize göre ekran genişliği başta olmak üzere teknik özellikleri değişiklik gösteren Monster oyuncu monitörü modelleri, çok sayıda bağlantı noktası, RGB LED aydınlatma gibi oyuncuları memnun edecek ekstralarla geliyor.

Zarif tasarımı, üst düzey renk gamı sağlayabilen ekranı ve üstün ergonomik olanaklarıyla oyuncular kadar profesyonellerin de ihtiyaçlarına yanıt veren Aryond serisi Monster gaming monitör modelleri, hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlarla birlikte kullanılabiliyor. Eğer siz de akıcı ve gerçekçi görüntüler eşliğinde en güncel oyunları tecrübe etmeyi planlıyorsanız zaman kaybetmeden Monster Aryond serisiyle tanışın!

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version