Nasıl Yapılır

Google Chrome’da Eklentisiz Ekran Görüntüsü Almak

Google Chrome'da Eklentisiz Ekran Görüntüsü Almak

Günlük hayatımızda hemen hemen hepimiz internete bağlanmak için Google‘ın Chrome isimli web tarayıcısını kullanırız. Kendisi her ne kadar bilgisayarımızdaki/telefonumuzdaki RAM kapasitesini aç bir timsah gibi yese de aslında bizlere çok güzel özellikler ve kolaylıklar sağlıyor.

İnternette bir makale araştırma yaparken, sosyal medyada gezinirken, CKFeed gibi haber sitelerinde gündemi takip ederken, Siberdefter gibi sitelerde teknolojiyi yakından öğrenirken zaman zaman bazı şeyleri beğenir ve ekran görüntüsünü alıp kaydetmek isteriz.

Bir internet sitesinin belirli bir kısmını ekran görüntüsü olarak kaydetmek için genelde Windows‘un ya da kullandığınız işletim sisteminin beraberinde size sunmuş olduğu ekran görüntüsü alma aracını kullanırsınız ama öyle bir an gelir ki bütün internet sayfasını ekran görüntüsü almak istersiniz bu tip durumlarda Google Chrome sizin yardımınıza ufak bir dokunuş ile koşuyor.

Chrome’da Ekran Görüntüsü Almak (Eklentisiz)

siberdefter.com Ana Sayfası

Diyelim ki siberdefter.com’u beğendim ve bir arkadaşıma bu siteyi göstermek istiyorum. Sayfanın başından en sonuna kadar ekran görüntüsünü almak istiyorum lakin bir eklenti ya da program kurmakla da uğraşmak istemiyorum. Bunun çözümü oldukça basit;

  • Ekran görüntüsünü almak istediğiniz web sitesinde F12 tuşuna basın.
  • CTRL + Shift + P kombinasyonu yaparak komut çalıştırma satırını aktifleştirin.
  • Açılan menüde “screenshot” kelimesini yazarak Ekran Görüntüsü alma seçenekleri filtreletin.
Google Chrome , Komut aktifleştirme ekranı
  • Capture are screenshot: Mevcut sekmedeki istediğiniz bir alanın ekran görüntüsünü almanızı sağlar, bu seçeneği aktif kıldığınız zaman tarayıcı sizin bir alan seçmenizi bekler. Alanı seçtikten sonra ekran görüntüsünü bilgisayarınıza indirir.
  • Capture full size screenshot: Aktif sayfanın baştan sona tüm ekran görüntüsünü alır ve otomatik olarak bilgisayarınıza indirir.
  • Capture screenshot: Mevcut sekmenin size gösterilen kısmını ekran görüntüsü olarak kaydeder ve bilgisayarınıza indirir.

Dolaylı yöntem

Google Chrome Geliştirici Paneli
  • Açılan pencerenin sağ köşesinde yer alan üç noktaya tıklayarak daha fazla seçenek panelini açın.
  • Run Command seçeneğine tıklayın ve komut satırını aktifleştirin.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version