Oyun

Bungie, PlayStation Tarafından Satın Alındı!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft, geçen ay Activision Blizzard’ı satın alarak bünyesine katmıştı. Şubat ayına girmemizle birlikte ise PlayStation, Halo ve Destiny 2 geliştiricisi Bungie‘yi 3.6 milyar dolara satın aldığını resmi olarak duyurdu.

Sony Interactive Entertainment CEO’su Jim Ryan, gişe rekorları kıran bu satın alma haberini duyururken şu sözleri dile getirdi: “İlk olarak, topluluğa Bungie’nin bağımsız ve çok platformlu bir stüdyo ve yayıncı olarak kalacağı konusunda çok net olmak istiyorum,”

Bungie satın alma konusunda açıklama yaptı:

“Yarattığımız dünyaların insanların oyun oynadığı her yere yayılmasını istiyoruz” diyerek şirketlerin gelecekteki oyunlarının bile özel olmayacağını vurguladı. Kendimizi yayınlamaya, yaratıcı bir şekilde bağımsız olmaya devam edeceğiz ve tek bir birleşik Bungie topluluğunu yönetmeye devam edeceğiz.”

Bu satın alma, Microsoft’un 68,7 milyar dolarlık Activision Blizzard King’i satın alması kadar devasa olmasa da, PlayStation ve Bungie, açık ve özlü mesajlarıyla Microsoft’u kesinlikle yıkmayı, Destiny 2 oyuncularının endişelerini gidermeyi ve önlemeyi başardı.

Öte yandan Microsoft, Call of Duty gibi franchise’ların tercih ettikleri konsoldan çıkarılabileceğinden anlaşılır bir şekilde endişelenen PlayStation oyuncularının endişelerini caydırmak için birkaç vurgulu açıklama yaparak son satın almalarının gizeminden keyif alıyor gibi görünüyordu.

Bungie yaptığı açıklamada, Destiny 2’nin yol haritasının 2024’te sona erecek olan Light and Dark Saga’nın sonuna kadar tamamen değişmeden, oyunları ve toplulukları için “tam yaratıcı bağımsızlığı” koruyacaklarını da doğruladı.

Destiny 2’nin hikayesinin bir sonraki bölümü olan The Witch Queen genişletmesi, bu ayın sonlarında, 22 Şubat 2022’de iki gün olarak adlandırdığımız tarihte başlıyor. Yakın zamanda edinilmiş olmasına rağmen, bu genişleme herhangi bir platform özelini içermeyecek.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Donanım

Playstation 5 sonunda geldi be! Öncelikle yazıma başlamadan önce dün ki yayının ana konseptini ufak da olsa eleştirmek istiyorum. Nerede "ulan" future games?

İnceleme

Panasonic, Lumix Tether uygulamasının yeni bir beta sürümü sayesinde aynasız kameralarını bir USB kablosu aracılığıyla web kamerası olarak kullanmayı sağlayacak. Aynasız bir kamera kullanmak, görüntülü...

Sinema

Diğer tüm stüdyolarda olduğu gibi Sony de koronavirüs nedeniyle film programını oluşturuyor. Bu, en büyük iki Spider-Man filminin gecikeceği anlamına geliyor.

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version