Oyun

GroupM ‘GAMING DAY’ ile Oyun Sektörünü Reklamverenler ve İş Ortaklarıyla Buluşturdu

GroupM Gaming Day, oyun sektörünün önde gelen paydaşlarından 34 konuşmacının ve 600’den fazla izleyicinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, GroupM, markaların pazarlama karmalarında önemi her gün artan oyun kategorisindeki potansiyel fırsatları müşteri ve iş ortakları ile paylaştı.

İstanbul – Aralık 2020 – Oyun sektörü dünya genelinde sinema ve müzik sektörünün toplamından daha büyük hasılata sahip. Pandemi döneminin de etkisiyle, oyun oynayanların yanı sıra izleme / streaming rakamlarında da ciddi artışlar görülüyor. Buna paralel olarak Türkiye reklam pazarı içinde yatırımlar yıllar içinde artıyor ancak henüz hakettiği ilgiyi görebildiğini söylemek zor.

Oyunlar etrafında yapılacak iletişimlerin markaların pazarlama karmalarında bir çok fırsatı da içinde barındırdığına, oyun çatısı altındaki farklı dikeylerin ve oyuncu profillerinin daha iyi anlaşılması gerektiğine inanan GroupM, “Gaming Day” ile sektörün içinde yer alan: profesyonel oyuncular, yayıncılar, platform sahipleri, format üreticileri, teknoloji servisleri ve gaming’e yatırım yapan markalar gibi bir çok paydaşını reklamverenler ve iş ortakları ile buluşturdu.

15 Aralık Salı günü gerçekleşen ve 12 oturumdan oluşan etkinlik GroupM CEO’su Bülent Yar ve TESFED (Türkiye E-spor Federasyonu) Başkanı Alper Afşin Özdemir’in konuşmalarıyla başladı. Türkiye’de oyunların ve oyun yayınlarının ne kadar geniş kitlelere ulaştığının altını çizen 2’linin ardından GroupM ekibi Türkiye’de ve dünyadaki oyun pazarından ve bu çatı altındaki oyun, yayın, etkinlik, platform gibi farklı pazarlama fırsatlarını anlattılar.

Bir sonraki seans’ta söz alan ESL Türkiyeden Eren Güncü ve E-spor takımı Futbolist’ten Sinan Dursunoğlu, oyunun tüm oyunculara ve markalara eşit ve geniş fırsatlar sunduğunun, pazarlama dünyasındaki bir çok sınırı kaldırdığının ve artık dil, din, ırk, ülke gibi etmenlerden bağımsız bir topluluk oluşturduğunun altını çizdiler.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Turkcell’den Kadir Yağlı oyun ekonomisi ve oyun içi ödeme sistemlerini anlattığı seansta, oyuncuların yatırıma ne kadar açık oldukları ve paycell içindeki oyun içi harcamaların büyüklüğü gösterildi.

Oyun için reklamların konuşulduğu ve AMVG’den Emre Saraç’ın sunduğu bir sonraki seansta, Adcolony’den Emirhan Ayan ve Anzu’dan Itamar Benedy, tüketici deneyimini bölmeyen ve onları ödüllendiren reklam alanlarının geri dönüşlerinden ve marka hedeflerine katkısını anlattılar.

Türkiye’de oyun oynandığı kadar izleniyor da. “Oynayan mı bilir, izleyen mi?” seansında Youtube’dan Axel Taubert ve Facebook’tan Irmak Emekdaş, kendi platformlarında oyunun en çok izlenen kategorilerin başında geldiğininin altını çizdiler.

Oyun çıkışlı olup bu alanda youtube içerikleri üreten Post42 ekibi oyuncuların tüketmek istedikleri farklı içerikleri ve geçmiş dönemdeki marka iş birlikleri deneyimlerini anlattılar.

Oyuna en ciddi yatırım yapan markalardan biri olan Red Bull’dan Çağdaş Yaltı ve Görkem Kanat, markanın bu alanda düzenlediği turnuvaları, oyuncu ve takım sponsorluklarını ve ürettikleri içerikleri anlatırken GroupM’le birlikte etkinliklerinde bir çok markaya sunabildikleri iş birlikleri fırsatlarını gösterdiler.

15.00 seansında söz alan oyun yayıncısı Cantuğ – Unlost – Özsoy ve Tem Agency’den Yaman İnanç, bir oyun influencerının gözünden marka işbirliklerini anlattılar ve yeni nesil kullanıcılar için youtube ve twitch gibi mecraların nasıl “yeni nesil Televizyon kanalı” olarak konumlandırdıklarından bahsettiler.

Mobil oyun pazarının Google’la birlike değerlendirildiği seansta Görkem Türk hem pandemi döneminde mobil oyun pazarının büyümesinden, hem de google play store üzerindeki gaming büyüklüğünü çarpıcı rakamlarla birlikte izleyicilerle paylaştı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Oyun influencerları ile House of Gamers, Noobstar gibi TV formatında içerikler üreten JTG ekibinden Barış Topuz, Arzu Akbaş ve Ömer Azak, kendi ürettikleri içeriklerin yayın platformlarındaki rekor izlenmeleri ve geçmiş dönem marka birliklerinin geri dönüşlerini anlattılar.

Günün son seansında GroupM ekipleri 2020 yılı içinde kendi yaptıkları başarılı gaming projelerini anlatarak gün kapanışına geçildi.

Şimdiye Kadar Gerçekleşen Oturumlar:

  • GroupM Gaming Day Oturum 1: Alt Tarafı Oyun Üst Tarafı Pazarlama
  • GroupM Gaming Day Oturum 2: E-spor’a Doğru Adım Atmak: Pick & Ban
  • GroupM Gaming Day Oturum 3: Ödeme Sistemleri ve Gaming Ekosistemi
  • GroupM Gaming Day Oturum 4: Panel: Oyun içi Reklam Fırsatları
  • GroupM Gaming Day Oturum 5: Panel: Oynayan mı Bilir, İzleyen mi?
  • GroupM Gaming Day Oturum 6: Biz Hep Gazozuna Oynadık!
  • GroupM Gaming Day Oturum 7: Red Bull Gaming Stratejisi ve İnsiyatifleri
https://youtu.be/zlzj1a9AuEU
  • GroupM Gaming Day Oturum 8: Unlost’un gözünden marka iş birlikleri
  • GroupM Gaming Day Oturum 9: Mobil oyun pazarı ve reklamları
  • GroupM Gaming Day Oturum 10: Gamer’lar da lifestyle içerik izler
  • GroupM Gaming Day Oturum 11: Gaming ile başaranlar (GroupM’den örnek işler)
  • GroupM Gaming Day Oturum 12: GroupM Gaming Day – Bugünden aklımızda kalanlar

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

eSpor

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası arenada Cem Bölükbaşı gibi genç pilotlarla simülasyondan gerçek pistlere uzanan başarı hikayelerine imza atan Türkiye, Ankara’daki espor simülasyon merkeziyle bu başarılara...

Oyun

Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin (EEMEA) en büyük Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı GameX, tekrardan başlıyor. Siberdefter ve CKFeed ailesi olarak...

Haberler

Portuma, blok zinciri ağı üzerindeki oyun içi reklam aracı olan dijital para birimi Portoken’ın ön satışının tamamlandığını duyurdu. Portuma ve Axell Studio Kurucusu Ozan...

Oyun

Matrak NFT Games yerli bir girişim olarak Türkiye’den doğup, dünyada ses getirmeyi hedefliyor. Matrak Games “Oynadıkça-Kazan” iş modelini benimseyerek insanlara oyunlar vasıtasıyla para kazandırmayı...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version