Sosyal Medya

Twitch Hacklendi: Tüm Kaynak Kodları Sızdırıldı!

Popüler yayın platformu Twitch‘in ismi belirli olmayan anonim bir bilgisayar korsanı tarafından hacklendiği ve platforma ait tüm kaynak kodlarının internete sızdırıldığı bildirildi. Bu haber geçtiğimiz günlerde tam altı saat boyunca kapalı kalan Facebook Çöküşü ardından yaklaşık bir kaç gün sonra meydana geldi. Acaba internet camiasında neler oluyor?

126 GB boyutunda devasa torrentle bağlantılı 4 kanallı gönderide platformu hackleyen kişi, bu sızıntının “çevrimiçi video akışı alanında daha fazla aksama ve rekabeti teşvik etmek” için tasarlandığını, çünkü Twitch platformunun “toplulukları iğrenç bir zehirleyen lağım havuzu” olduğunu belirtti.

4chan gönderisinde bilgisayar korsanı, bu devasa veri yığınının içinde aşağıdaki bilgilerin bulunduğunu belirtti:

Ele geçirilen bilgiler neler?

  • twitch.tv’nin tamamı, açıldığı günden bu zamana kadar siteye ait her şey!
  • Mobil, masaüstü ve video oyun konsolu Twitch istemcileri
  • Twitch tarafından kullanılan çeşitli tescilli SDK’lar ve dahili AWS hizmetleri
  • IGDB ve CurseForge dahil olmak üzere Twitch’in sahip olduğu diğer tüm mülkler
  • Amazon Game Studios’tan yayınlanmamış bir Steam rakibi
  • Twitch SOC dahili kırmızı ekip oluşturma araçları
  • 2019’a kadar uzanan içerik oluşturucu ödeme raporları

Alışveriş platformu devi Amazon’a ait olan yayın platformundan çok şey bekleniliyor fakat henüz resmi bir açıklama yapıldı. Kimliği belirsiz bir şirket kaynağı VGC ile konuştu ve sızdırılan verilerin meşru olduğunu belirtti, aynı zamanda Twitch’in bu korkutucu olaydan haberdar olduğunu da söyledi.

Yayın platformu devi, son zamanlarda, nefret baskınları ve toksisite tarafından kuşatılmış olan topluluğunun durumu için çok fazla eleştiriye maruz kaldı. İşler o kadar kötüydü ki, bir dizi üretken yayıncı son zamanlarda “#ADayOffTwitch” adlı bir protesto etkinliği düzenledi ve bir çok yayıncının yayın yapmayı reddettiği bir yürüyüş düzenledi.

Bilgisayar korsanı 4chan’da bunun sızıntının yalnızca bir kısmı olduğunu, bu nedenle gelecekte sızdırılacak potansiyel olarak daha fazla veri olduğunu belirtti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bunun gibi herhangi bir sızıntıda olduğu gibi, verilerinizi korumak için şifrelerinizi değiştirmek, iki faktörlü kimlik doğrulama ayarlamak ve yayın anahtarlarınızı sıfırlamak muhtemelen en iyi alınabilecek önlem!

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Sosyal Medya

Çevrim içi alışveriş platformu Amazon’un sahibi olduğu Twitch, geçtiğimiz günlerde anonim bir kişi ya da grup tarafından hacklendi ve şirkete ait olan tüm bilgiler...

Oyun

Jay “Sinatraa” Won San Francisco Shock'dan ayrılıyor.

Genel

Sosyal medyada süper gizli bir Facebook projesi olduğu bildirildi. CNBC Salı günü yaptığı açıklamada , Facebook’un akıllı telefonlar yerine akıllı gözlüklerin üzerinde çalıştığını bildirdi .  Google Glass , moda oyunlarını...

Haberler

Ünlü sosyal medya sitesi bu sefer ne gibi bir yenilik ile karşımızda? İşte detaylar;

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version