Sosyal Medya

Twitch, Hacklendiklerini Resmi Olarak Onayladı

Çevrim içi alışveriş platformu Amazon’un sahibi olduğu Twitch, geçtiğimiz günlerde anonim bir kişi ya da grup tarafından hacklendi ve şirkete ait olan tüm bilgiler ele geçirildi. Şirket resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda bunun doğru olduğunu resmi olarak onayladı.

Twitch, dün Twitter hesaplarında “Bir ihlalin gerçekleştiğini doğrulayabiliriz. “Ekiplerimiz bunun boyutunu anlamak için acilen çalışıyor. Ek bilgi mevcut olur olmaz topluluğu güncelleyeceğiz” ifadesi, “Bize tahammül ettiğiniz için teşekkür ederiz” dedi.

Ne yazık ki, ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, yayın platformu devi, web sitelerinin tüm kaynak kodunu içeren 126 GB’lık bilgiyi açığa çıkaran bu devasa hack’in bir parçası olarak ortaya çıkan verileri sızdıramaz, ancak en azından durdurmaya çalışabilirler.

Bu devasa 126 GB’lık veri içinde, içerik üreticilerinin 2019 yılından bu yana ne kadar kazandığı, sözde Vapor adlı yayınlanmamış bir Steam rakibi hizmeti ve “Twitch tarafından kullanılan çeşitli tescilli SDK’lar ve dahili AWS hizmetleri” hakkında bilgiler ortaya çıktı.

Neyse ki Twitch, “oturum açma kimlik bilgilerinin açığa çıktığına dair bir göstergemiz yok” diyerek devam etti yani kullanıcıların kişisel bilgi ve şifreleri çalınmamış, ancak Twitch ve bu şifreyi paylaşan diğer web sitelerinde kullandığınız şifreyi her ihtimale karşı değiştirmek iyi bir önlem olur.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ayrıca, gelecekte böyle bir saldırıda bilgilerinizin güvenliğinin ihlal edilmesi durumunda hesabınızın korunmasına yardımcı olacağından, iki faktörlü kimlik doğrulamayı açmanızı da öneririz.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Sosyal Medya

Popüler yayın platformu Twitch‘in ismi belirli olmayan anonim bir bilgisayar korsanı tarafından hacklendiği ve platforma ait tüm kaynak kodlarının internete sızdırıldığı bildirildi. Bu haber...

Oyun

Jay “Sinatraa” Won San Francisco Shock'dan ayrılıyor.

İnternet

Twitch, Ninja'yı rakip akış olan Mixer'a kaybettikten sonra büyük arayışlara girmişti ve sanırım arayışı güzel sonuçlandı...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version