Connect with us

Hi, what are you looking for?

İnceleme

Google Pixel 4 İncelemesi

Siberdefter olarak, Google Pixel 4 İncelemesi ile karşınızdayız. Google Pixel 4 cihazını yazılı olarak sizlere aktarmaya çalışacağız.

Siberdefter olarak, Google Pixel 4 İncelemesi ile karşınızdayız. Google Pixel 4 cihazını detaylı olarak sizlere aktarmaya çalışacağız.

Ürünü videolu bir biçimde incelemeyi ve tecrübelerimizi aktarmayı çok isteriz. Eğer bir tedarikçi yada ürüne sahip bir marka iseniz lütfen bizimle iletişime geçin

Google, kendi markasını taşıyan Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarını üretmeye dört yıldır devam ediyor ve çoğunlukla bir ya da iki göz kamaştırıcı kusuru olan fakat hepsi harika olan cihazlar piyasaya sürüyor. Maalesef, dört yıl sonra bile, Google Pixel 4 aynı sorunu yaşayan başka bir cihaz, ancak günün sonunda, Android akıllı telefonunda elde edebileceğiniz en iyi deneyim – yalnızca sınırlı bir süre için geçerli.

Tasarım

Pixel 4‘ün yeni donanımı ve özellikle yeni tasarımı hakkında konuşarak başlayalım. Pixel‘in ilk üç (buçuk) kuşağı, “pencere” açısından iki tonlu arka panelleri, ortalanmış dairesel parmak izi sensörü, sola monte edilmiş kamera ve hafifçe yuvarlanan köşeleri ile belirgin bir şekilde Google‘dı.

Pixel 4 ile, Google oldukça büyük bir şekilde kendine has tasarım dilinden ayrıldı, ama buna rağmen, hala açıkça bu telefonun Google‘dan olduğunu görebilirsiniz.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bu yılki en büyük değişiklik belki de cihazın yan tarafındaki metal raylar. Google, alüminyuma, cihazın her rengiyle son derece güzel bir şekilde kontrast oluşturan ve kamera çarpmasıyla eşleşen mat bir doku uyguladı. Bu mat doku aynı zamanda geleneksel parlatılmış metalden biraz daha sıkıntılı geliyor. Bahse girerim, zamanla, cilalı metalden daha iyi rasgele küçük çizikler gizleyecektir.

Pixel 4‘ün arkası da Google’ın daha önce yaptıklarından çok farklı. Gone iki tonlu tasarım, minimum kamera kesme ve parmak izi sensörü. Sonuncusu, birkaç nedenden dolayı utanç vericidir, ancak bu cihaza özellikle beyaz ve turuncu renk çeşitlerinde son derece temiz bir görünüm kazandırır. Bu iki modelde, arka cam, elde aşırı derecede hoş olan ve dürüst olmak gerekirse, zar zor hissettiren mat bir yapıya sahiptir; ama iyi bir şekilde.

Ayrıca Pixel 4’ün tasarımının, herkesin hayranı olmadığı ve ekranın etrafındaki çerçevelerin bir parçası olduğu da belirtiliyor. Ekran hakkında daha fazla konuşacağız, ancak çerçeveler bu telefonun tasarımının doğal bir parçası. Resimlerde, şahsen yaptıklarından biraz daha büyük görünebilirler, ancak gerçekten bu cihazı kullanırken, hiçbir zaman bu çerçeveyi hiçbir zaman bulamadım. Teknik olarak herhangi bir ekran alanınızı tüketmediğinden çentikten daha az rahatsız edici geliyor. Burada bir çentik olması mümkün olsa bile, elde ettiklerimizin ticaretini yapacağımı sanmıyorum.

Boyut

Her yıl olduğu gibi, Google Pixel 4 cihazının iki farklı varyasyonu piyasaya sürüldü. Bunlar Google Pixel 4 ve Google Pixel 4 XL. 5,7 inç “küçük” bir telefon gibi görünmese de, bu çok rahat bir boyut.

Pixel 4 bir çift kot pantolona çok rahat yakışır ve Pixel 4 XL‘in zaman zaman biraz fazla büyük hissettiği işlerin çoğu için tek elle kullanılabilir. Tabii ki, bu daha küçük boyut pilin fedakarlığıyla geliyor.

Hoparlör

Google‘ın Pixel 4 tasarımı hoparlörleri cihazın önünden, dört gözle beklediğim dibe taşıdı. Pixel 2 ve Pixel 3‘ün keyfini çıkarmamın nedenlerinden biri, Google‘ın ekran çerçevelerinden bazılarını tam ses teşekküllü, çok yüksek sesli hoparlörler için kullanmasıydı.

Neyse ki, yeni yerleşime rağmen, Google, Pixel 4‘te olduğu kadar fedakarlık etmedi. Hoparlörler, Pixel 3 kadar yüksek ve son derece dolgun ses çıkarıyor.

Motion Sense

Google Pixel 4, Project Soli radar çipini kullanan şirketin ilk ürünüdür. Bu çip, kelimenin tam anlamıyla, cihazın etrafında neler olup bittiğini algılayabilen minyatür bir radar çipidir. Birkaç işlevi var, fakat genel olarak şu anda mükemmel durumda değil.

Pixel 4‘te Motion Sense ile ilgili reklamını göreceğiniz en önemli şey, müzik parçalarını atlama ve alarmları susturma yeteneğidir. Ne yazık ki, bunlar aynı zamanda özelliğin en dengesiz parçalarıdır.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kullanıcıların elde ettiği deneyimlere göre, Motion Sense, gerçekten düşünmüyorsanız en iyi parçaları atlamak için çalışır. Hareket bir alışkanlık haline geldiğinde, gerçekten iyi çalışıyor ve nadiren ikinci bir denemeye ihtiyaç duyuyor, ancak aktif olarak test etmeye çalışıyorsanız, kaydırmalarınızı doğru şekilde okumadığını görüyorum.

Aynı şey alarmlar için de geçerlidir, ancak bunun için özellikle biraz ince ayar yapılması gerekir. Alarmı birkaç dakika ertelemek için Motion Sense‘i tetiklemeye çalıştığım günlerin çoğu – bu arada, her iki yönde de kaymak cihazın erimesine neden oluyor –

Bununla birlikte, Motion Sense‘in en iyi özelliği, Pixel 4‘ü çevresini daha iyi tanıma kabiliyetidir. Telefonunuzu almaya gittiğinizde, Motion Sense elinizin geldiğini görür ve yanar ve ekran açılır ve yüz kilidi açma sensörlerini de çalıştırır. Aynısı zil alarmları veya telefon görüşmeleri için de geçerlidir. Elimi telefonun yanına getirdiğimde ses seviyesini biraz düşürüyor. Bu özellikler benim için asla başarısız olmaz ve bir şarkıyı atlamak için kaydırmaktan çok daha yararlıdırlar. Sorun şu ki, Google’ın müşterilere etkili bir şekilde reklam vermesi çok daha zor.

Göstermesi kolay olan şeylerden biri de yeni Pokemon duvar kağıtları seti. Pikachu’yu ve arkadaşlarını ana ekranınızda canlı bir duvar kağıdı olarak ayarlayabilir ve küfürlere ya da “gıdıklamalara” cevap verirler. Bir tür taklit bulabilirim, ancak telefonumu yaklaşık 10 saniye içinde satın alarak bir arkadaşımı sattı, sanırım yaklaşık 10 saniye içinde Google için görev tamamlandı.

Android 10

Pixel deneyiminin özü Android’dir ve bu sefer etrafımızda Pixel 4’te Android 10 var ve ikisi cennette yapılan bir maç gibi hissediyor.

Android 10’daki yeni özelliklere hızlı bir şekilde göz atmak için, Google’ın uygulamalarının çoğu ile birlikte pek çok üçüncü taraf uygulamasıyla da çalışan, sistem genelinde koyu bir tema var. Google ayrıca, Pixel 4’te yerel hissi veren jest navigasyonu da sundu. Bir kaydırma yukarı kaydırıldığında ana ekrana veya bir duraklama ile en son kullandığınız uygulamalara erişebilirken, her iki taraftan da bir kaydırma geri gider. Diğer bazı cihazlarda bu sistem biraz garip hissedebilir, ancak Pixel 4’te nihayet cilalanmış hisseder.

Android 10’daki diğer faydalı özellikler arasında URL’leri açmak ve bildirimlerden hızlı yanıtlar göndermek için Akıllı Yanıt bulunmaktadır. Google ayrıca, çok daha gelişmiş özellik kontrolleriyle Android 10’un merkezi bir parçası olarak gizliliği artırdı. Dijital Refah, paylaşım menüsü ve bildirimlerin tümü de iyileştirmeler aldı.

Google, şimdilik yalnızca Pixel 4’te bulunabilecek bazı yeni özellikler de sundu. Bunlardan biri yeni Piksel Temalar uygulaması. Bu uygulama cihazınızı tercihlerinize uyacak şekilde özelleştirmenize yardımcı olabilir. Yeni bir yazı tipi, bir dizi sistem simgesi, simge şekli ve hatta bir sistem vurgu rengi seçebilirsiniz. Getirdiği esnekliği gerçekten seviyorum, ancak yardım edemem, ancak Google’ın daha da genişletip genişletemeyeceğini merak ediyorum.

Ekran

Pixel 4’ün ekranı için Google, kullandığım daha küçük telefonda 5.7 inçlik bir başka OLED paneli kullanıyor. Çözünürlük FHD + (1080p) ve iyi renkler ve görüş açılarıyla keskin. İlk iki nesil Pixel’den yükseltme yapıyorsanız ve geçen yılın Pixel 3’ü kadar iyiyseniz, bu çok büyük bir adım.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Parlaklık

Pixel 4’ün ekranı hakkında kendi başlarına konuşulması gereken iki nokta var. Birincisi parlaklık ve negatif bir nokta.

Ne yazık ki, Pixel 4’teki ekran hiç de parlak değil. 445 sirkte maksimuma çıkar, yani servis sağlanabilir, ancak açık havada zaman zaman okumakta zorlanacaksınız. Buna karşılık, Samsung, OnePlus ve diğerlerinden gelen cihazlar, süper parlak durumlarda 1.000’den fazla sirkte maksimize ediyor. Ekranı birkaç gün dış mekanlarda kullanmakta zorlandım ve bu bir 2019 akıllı telefon için söylenecek garip geldi.

90Hz

Pixel 4’ün ekranındaki dikkat çekici diğer şey 90Hz yenileme hızı. Bu özellik, diğer akıllı telefonlarda 60 kez karşılaştırıldığında ekranın saniyede 90 kez yenilenmesini sağlar. Fark çok belirgindir, ancak Pixel 4’te her zaman açık değildir.

Google bunu gelecek bir güncellemede değiştirecek, ancak bugün bir Pixel 4 satın alırsanız, ekran% 75’ten az olduğunda yenileme hızı 60Hz’e inecek. Telefonun bunu mantıklı kılmasının nedenleri var, ancak bu utanç verici. Bununla birlikte, her zaman 90Hz yenileme hızını zorlamak için bir ayar vardır. Açıldığında, en hızlı Android telefon da en yumuşak olanıdır.

Kamera

Her Pixel telefon ile ilgili en iyi şey onun kamerası ve Pixel 4 her zamankinden daha iyi… sanki bir sürprizmiş gibi. Üst üste dördüncü yıl için Google, ana kamerası için bir 12MP sensör kullanıyor ve neredeyse Piksel 3’te bulunan sensörün aynısı.

Pixel 4’ün yeni kamerasıyla ilgili uzun lafın kısası Google’ın en azından fotoğraf konusunda başka bir galibi var. Yine de videonun çalışmaya ihtiyacı var. Zaman zaman 4K 30 ve hatta 1080p üzerine atıyor ve utanç verici olan 4K 60 da yoksundur, ancak anlaşma kırıcı olduğunu sanmıyorum.

Google, Samanyolu’nun fotoğraflarını tam anlamıyla yakalayabilen bir astrofotografi modu ekleyerek hesaplamalı fotoğrafçılığın ne kadar iyi olduğunu da göstermiştir. Ancak, bunu başarmak için bir sehpa ihtiyacınız olacak, ancak sonuçlar yine de çarpıcı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pixel 4 ile çekilen fotoğrafların kalitesinden sürekli etkilendim ve aşağıdaki resimler kendileri için konuşuyorlar, ancak gerçekten ilgiyi hak eden iki özellik olduğunu düşünüyorum.

İlk olarak, yeni çift pozlama kontrolleri var. Bunlar, gerçekten eşsiz çekimler yapmak için gölgeleri ve parlaklığı ayarlar. Sadece bu kaydırıcılarla uğraşarak, Pixel 4’te başka herhangi bir telefonda mümkün olmayan çekim yapmayı başardım. Ayrıca, Google Live HDR + ‘yi Pixel 4’ün vizörüne eklediğinden, bu ayarları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Diğer katil Pixel 4 kamera özelliği de Süper Res Zoom. Bu özellik, geçen yılki Pixel 3’te kullanıma sunuldu, ancak Pixel 4’teki 2x telefoto kamera sayesinde Google, sonuçları daha önce olduğundan çok daha fazla tam netlikte netleştirebiliyor. Sonuçlar son derece etkileyici ve özellikle metni yakınlaştırırken görünür.

Yine de o kameranın bir kaç olumsuzluğu var. Birincisi, Google, Piksel 4’te ultra ince bir kamera içermiyordu. Bu LG’yi birkaç yıl önce ilk kez piyasaya sürdüğü ve şimdi herkesin Google’ın yapmadığı için çılgına döndüğü için yaygın olarak erişilebilir olmasını istediğim bir özellik. Piksel 4’e dahil etmeyin. Bu özelliği istediğimi itiraf eden ilk kişi ben olacağım, ancak bunun hiç de önemli bir iş olduğunu sanmıyorum. Yine de, Pixel’in katil kalitesini bu özellik üzerinde bir kalp atışıyla ele geçireceğim.

Bir başka büyük olumsuz, Pixel 4’ün artık Google Foto’da sınırsız ve tam çözünürlüklü yedekler içermemesidir. Bu önceki Piksellerin çok büyük bir satış noktasıydı ve özellikle cihazın en üst kademesinde sadece 128 GB ile sınırlı olduğunu düşünmek acı veriyor.

Pil Ömrü

Google, Pixel 4 ile gerçekten mükemmel bir deneyim yarattı, ancak bununla ilgili büyük bir sorun var ve bu da batarya ömrü. Basitçe söylemek gerekirse, oldukça korkunç.

Pil ömrünü doğrudan ölçmek zordur çünkü çok özneldir. Hepsi akıllı telefonunuzu nasıl kullandığınıza, hangi uygulamaları kullandığınıza ve nerede kullandığınıza bağlıdır. Bununla birlikte, Pixel 4’ün en acıklı 2,800 mAh bataryası, en hafif kullanımda bile tam bir gün dayanamıyor.

Pixel 4’teki pil ömrü ile ilgili mesele, sürekli bir şeyler yapmak isteyip istemediğiniz sorusuyla karşı karşıya gelmenizdir. Gerçekten bu oyunu oynamaya değer mi? Bu video yüzde birkaç değerinde mi? Hiç kimse bu soruları 799 $ ‘dan başlayan bir 2019 akıllı telefonda sormaya mecbur değil, işte buradayız.

En azından hızlı bir şekilde süper şarj olur.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Written By

Siberdefter'de Chief Executive Officer

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Yapay Zeka

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak, geliştirdiği mesajlaşma botu Google Bard’ı genel erişime açtığını duyurdu. Uzun süredir kapalı beta aşamasında olan Bard,...

Yazılım

Firebase, Google tarafından geliştirilen bir mobil ve web uygulamaları geliştirme platformudur. Firebase, veri depolama, veritabanı, kullanıcı yetkilendirme, push bildirimleri, gerçek zamanlı sohbet ve benzeri...

Cep Telefonu

XDA-Developers ekibi tarafından elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda internet devi Google’ın yakın zamanda piyasaya süreceği yeni nesil amiral gemisi segmentindeki telefonları Google Pixel 6 ve...

Girişimcilik

İnternet devi Google, Oyun ve Uygulama Akademisi adında yeni bir eğitime başlıyor ve katılım sağlayacak kişiler Akademi’de uygulama, oyun ve oyun sanatı geliştirme, proje...

Advertisement