İnceleme

Panasonic’in Aynasız Kameralarını Web Kamerası Olarak Kullanabileceksiniz

siberdefter-panasonic

Panasonic, Lumix Tether uygulamasının yeni bir beta sürümü sayesinde aynasız kameralarını bir USB kablosu aracılığıyla web kamerası olarak kullanmayı sağlayacak. Aynasız bir kamera kullanmak, görüntülü aramalarda, özellikle dizüstü bilgisayarın yerleşik web kamerasındaki tipik resim kalitesine kıyasla daha keskin görünmenizi sağlayacaktır. Youtube ile uğraşan arkadaşlarımıza da büyük bir ayrıcalık sağlıyor Panasonic.

Lumix Tether uygulaması, bağlı çekim için kameranızı bir dizüstü bilgisayara veya masaüstüne bağlamanıza izin veriyordu. Bu, fotoğraf makinenizde çektikten hemen sonra fotoğraflarınızı bilgisayarınıza göndermenin yanı sıra, bir odak kutusu ve bazı ekran kontrolleri ile bilgisayarınızdaki kameradan canlı bir görüntü görmenizi sağlıyor. 

Bununla birlikte, bu güncellemeyle Panasonic, UI öğelerini kaldırmanıza izin veriyor, böylece Open Broadcaster Software (OBS) gibi bir uygulamaya ve daha sonra video konferans yazılımınıza temiz bir video akışı aktarabilirsiniz.

İşte nasıl ayarlanacağını gösteren bir video :

Ancak uygulamanın yeni sürümü yalnızca Windows içindir. Panasonic, uygulamanın DC-GH5, DC-G9, DC-GH5S, DC-S1, DC-S1R ve DC-S1H kameralarıyla uyumlu olduğunu söylüyor.

Diğer markalardan farkı ne?

Canon ve Fujifilm ayrıca, kameralarını USB üzerinden web kamerası olarak kullanmanıza izin veren uygulamalara sahip olsa da, OBS’den çıkmak zorunda kalmadan doğrudan bir Zoom çağrısına katılmanıza da izin verme avantajına sahipler. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Canon’un uygulaması hem Mac hem de Windows için çalışıyor, Fujifilm’de ise sadece Windows, Sony veya Nikon fotoğraf makinenizi web kamerası olarak kullanmak istiyorsanız, bunu sadece bir USB kablosuyla yapamazsınız, bazı ek donanımlara sahip olmanız gerekiyor. DSLR veya aynasız fotoğraf makinesini nasıl  Web kameranız olarak kuracağınızla ilgili kılavuzumuz böyleydi, teşekkürler.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Oyun

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft, geçen ay Activision Blizzard’ı satın alarak bünyesine katmıştı. Şubat ayına girmemizle birlikte ise PlayStation, Halo...

Donanım

Playstation 5 sonunda geldi be! Öncelikle yazıma başlamadan önce dün ki yayının ana konseptini ufak da olsa eleştirmek istiyorum. Nerede "ulan" future games?

Sinema

Diğer tüm stüdyolarda olduğu gibi Sony de koronavirüs nedeniyle film programını oluşturuyor. Bu, en büyük iki Spider-Man filminin gecikeceği anlamına geliyor.

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version