Giyilebilir Teknolojiler

Samsung Galaxy SmartTag Tanıtıldı!

Samsung, 2021 yılının ilk etkinliğini gerçekleştirdi ve Unpacked 2021 etkinliği ile birlikte Samsung Galaxy SmartTag ürünü ile tanışmış olduk. Güney Koreli teknoloji şirketinin geliştirdiği ve 20 dolarlık fiyat etiketine sahip cihaz gündelik hayatımızı kolaylaştırmaya geliyor.

Samsung Galaxy SmartTag nedir?

Samsung Galaxy SmartTag, bir konum izleme cihazıdır ve IoT teknolojileri ürünüdür. Galaxy SmartTag sayesinde bisikletinizi nereye bıraktığınızı, evden gezmeye çıkan evcil köpeğinizin nerelere gittiğini, cüzdanınızın veya çantanızın nerede olduğunu kolaylıkla bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy SmartTag Pro’da geliyor

Daha fazla bant genişliği sunan ve artırılmış gerçeklik ile görsel deneyim sunan Samsung Galaxy SmartTag Pro modeli de Unpacked 2021 etkinliğinde tanıtıldı fakat Pro modeli yılın ilerleyen zamanlarında satışa çıkacak.

Samsung Galaxy SmartTag’in SmartThings uygulamasındaki uygulamalı görüntüsü

Yeni Galaxy S21 telefonlar ve Galaxy Buds Pro’nun yanı sıra Samsung, tıpkı Tile gibi kaybolan eşyaları bulmak için kullanabileceğiniz küçük bir Bluetooth cihazını duyuruyor.

Galaxy SmartTag olarak adlandırılıyor ve 29 Ocak’tan itibaren gönderilecek. 29,99 dolarlık fiyatı ile satışa çıkacak, ancak bir Galaxy S21 telefonu satın alan kişilerin, satın alma işlemine dahil edilecek bir tür paket anlaşma ile sonuçlanmaları için iyi bir şans var.

Galaxy SmartTag, bir Tile izleyici gibi çalışır. Bir anahtarlık aracılığıyla taktığınız küçük bir Bluetooth Düşük Enerji (BLE) dongle’ıdır. Bilinen son konumunu bir harita üzerinde gösterebilen Samsung’un SmartThings uygulaması aracılığıyla bir akıllı telefonla eşleşir.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Etiketi ararken, SmartThings uygulaması BLE sinyalinin gücüne bağlı olarak bir yakınlık göstergesi gösterebilir ve etiketin zil sesi çıkarmasını sağlamak için bir düğmeye dokunabilirsiniz.

Yine de garip bir karar: Samsung bana SmartTag’in yalnızca Samsung Galaxy cihazlarıyla çalışacağını söyledi. Başka bir Android telefonunuz veya iPhone’unuz varsa çalışmayacaktır.

Samsung, cihazın Tag + adlı bir UWB sürümünün bu yıl sonra geleceğini söylüyor. 39.99 dolara mal olacak. Hem normal Tag hem de Tag +, etiket başına maliyette indirim sağlayan çoklu paketler halinde sunulacaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version