Uzay

İngiltere Kendi Uydusunu Yapacak

Londra’da geniş bant bağlantıları sağlamak için bir uzay aracı ağı kurmaya çalışıyordu ancak yetersiz fonlar nedeniyle Mart ayında iflas koruması aramaya zorlandı.

İngiltere hükümetinin projeye kısmen 500 milyon Euro gibi büyük bir yatırım koyabileceği anlaşılıyor, çünkü OneWeb’in bir navigasyon hizmeti de sağlayabileceğine inanıyor.

İngiltere, Avrupa Birliğinden çıktıktan sonra Avrupa Galileo uydu sistemi üyeliğini kaybettiği için bu kritik bir konu haline geldi.

OneWeb hizmeti, saldırıya uğrarsa veya başarısız olursa ABD tabanlı Global Konumlandırma Sistemi (GPS) için yedeklenebilecek.

Başbakan, daha büyük bir özel sektör konsorsiyum teklifinin bir parçası olarak satın almak için vergi mükellefinin parasını koymayı kabul etti.

Downing Caddesi, OneWeb’de hisse satın almak için bildirilen görüşmeler hakkında yorum yapmayı reddetti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Bazı Düzenli görüşmeler (?)

Tanınmış bir sözcü, İngiltere’nin ulusal uzay stratejisi aracılığıyla egemen bir uzay programı geliştirmeye devam ettiğini söyledi.

Sözcü, “Bu konuda çalışmalar birçok cephede devam ediyor. Bu, uydu navigasyonu, konumlandırma ve zamanlama konusunda kendi ulusal yeteneklerimiz için planlar geliştirmeyi de içeriyor.” dedi.

“Uzay endüstrisi ile bu konuda çalışmaya ve düzenli görüşmeler yapmaya devam ediyoruz.”

İngiltere merkezli OneWeb, yeni fon sağlanamadıktan sonra Mart ayında, operasyonlarının yarısının ve tüm imalatının bulunduğu ABD’de iflas başvurusunda bulundu.

Çöküşünden önce OneWeb, 650 geniş bantlı internet takımyıldızı olması planlanan alanda 74 uzay aracını başlatmıştı.

Herhangi bir anlaşmanın bir parçası olarak hükümet, gelecekteki uyduların inşasının Birleşik Krallık’a getirilmesini bekleyecekti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

İstihbarat paylaşımı

Amerikan iflas mahkemesi şu anda OneWeb’in varlıkları için sahip olduğu radyo frekansları gibi bir teklif verme süreci yürütüyor.

Japon teknoloji yatırımcısı Softbank ve havacılık devi Airbus en büyük hissedarlar arasında.

İngiltere hükümet destekli bir kurtarma paketiyle mi yoksa başka bir teklifle mi gideceklerini seçmek zorunda kalacaklar.

Airbus Cuma günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İngiltere hükümetinin OneWeb için bir teklif için verdiği destek, İngiltere’nin uzayda önde gelen bir oyuncu olmaya devam etme arzusunu desteklemek için olumlu görünüyor. Orijinal bir yatırımcı ve üretici olarak, OneWeb’de Airbus, ileriye yönelik bir yolun göründüğünden memnun.

Ayrıca ekledi: “Airbus ve daha geniş İngiltere uzay ekosistemi, gelecekteki kapasiteyi geliştirme ve daha sonra ihracat fırsatlarını arttırma becerilerine sahip. OneWeb’i işlerinin bir sonraki aşamasında desteklemeyi ve İngiltere’nin bu pazar değiştiren işletmeye katkısını artırmayı dört gözle bekliyoruz. “

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Politika

Parlamento üyeleri, Çin telekom teknolojisinin 2023 yılına kadar İngiltere ağlarından kaldırılmasını istedi.

Dünya

LONDRA (Reuters) – Diğer pek çok yabancı perakendecinin başarısız olduğu 300 milyar dolarlık ABD giyim ve ayakkabı pazarını kırabileceğinden emin olarak, İngiltere’deki Primark, Orta...

Genel

Geçen hafta bu geceki son bölümde , John Oliver yasal göçün karmaşıklığı hakkında konuştu. Ayrıca ABD’de kalıcı olarak ikamet etmek için kendisinin ne yaptığını anlattı. Oliver,...

Genel

Perşembe günü üçüncü Demokrat tartışmasını izleyen yukarıdaki monologunda, The Late Show sunucusu sırayla her adayda – Andrew Yang’ın çelişkili açılış konuşmasından Joe Biden’in en son suç...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version