CSS

CSS Dersleri: Yazıya Renk Verme

CSS Dersleri: object-fit

Merhaba dostlar, Siberdefter‘e hoş geldiniz. Bugün CSS Dersleri‘ne kaldığımız yerden devam ediyoruz, bugünb CSS ile bir yazıya nasıl renk verebiliriz ondan bahsediyor olacağız.

Bir websitesi kurarken HTML sayesinde verilerimizi işaretleriz, neyi nasıl yapacağımızı belirleriz yani aslında sitemizin iskeletini kurarız. CSS sayesinde ise görünümünü belirleriz. Aslına baktığınız zaman günlük olarak ziyaret ettiğiniz çoğu web sitesinin oluşumu aslında CSS’e bağlı.

Eğer CSS olmasaydı bizler çok karmaşık bir web sitesi içerisinde işlerimizi yapmaya çalışacaktık. Peki CSS ile bir yazıya nasıl renk verebiliriz?

.red-text {
    color: red;
}

Diyelim ki bir hata kutusu sunacağız ve bu kutunun yazılarının kırmızı renkte gözükmesini istiyoruz. “error-text” isminde bir sınıf stillendirmesi yazarak bunu hata kutumuzun sınıfına ekleyebiliriz.

Lütfen şifrenizi değiştiriniz.

Burada olay aslında çok dinamik oldu. Bir divimiz var ve bu div “box” ve “red-text” isminde iki class alıyor. Yani bir kutu stillendirmemiz ve birde kırmızı renk stillendirmemiz var.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Burada yaptığımız amaç çok basit. Kırmızı renk veren bir CSS sınıfımız var ve artık “red-text” sınıfını kırmızı renk olmasını istediğimiz her yerde kullanabileceğiz. İlerleyen derslerde bunun kavramını anlamış olacaksınız.

Direkt etikete renk stillendirmesi ekleme

Lütfen şifrenizi değiştiriniz.

İsterseniz direkt HTML etiketine style anahtarı açarak bunun aracılığı ile stillendirme yapabiliriz ama bu pekte sağlıklı olmayacaktır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

CSS

Siberdefter Akademi’de CSS Dersleri kaldığı yerden devam ediyor dostlar ve bugün arayüz kodlarken işimize çok fazla yarayacak olan clamp() fonksiyonundan bahsediyor olacağız. Arayüz kodlarken...

CSS

Siberdefter Akademi’de CSS Dersleri kaldığı yerden devam ediyor ve bugün CSS’in sözde sınıflarından :not() methodunu öğreniyor olacağız. Özellikle detaylı arayüz çalışmalarında oldukça faydası dokunan...

CSS

Siberdefter’de CSS Dersleri kaldığı yerden devam ediyor dostlar, bugün ‘margin’ özelliği CSS’te ne işe yarar bize ne sağlar bunu öğreniyor olacağız. Bir websitesine girdiğimiz...

CSS

Merhaba dostlar, Siberdefter‘e hoş geldiniz. Bugün CSS Dersleri‘nde “object-fit” teriminden bahsediyor olacağız. CSS’te object-fit nedir, CSS’te object-fit kullanımı, CSS “object-fit” ne işe yarar? Bu...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version