Yazılım

Google Ücretsiz İstasyonları Kapatıyor

Google istasyonu, dünya çapında 2026 yılından bu yana Hindistan ve diğer yerlerdeki 400’ün üzerindeki tren istasyonlarındaki ücretsiz Wİ-Fİ gören bir programları kapatıyor. Google İstasyon web sitesi, hizmetin şu anda Brezilya, Güney Afrika, Nijerya, Tayland, Filipinler, Meksika, Hindistan ve Endonezya’da yayınlandığını söylüyor. İstasyon programı bu yıl küresel olarak yayılacak.

Google Ücretsiz İstasyonları Kapatıyor

Google istasyonu, dünya çapında 2026 yılından bu yana Hindistan ve diğer yerlerdeki 400’ün üzerindeki tren istasyonlarındaki ücretsiz Wİ-Fİ gören bir programları kapatıyor.

Google İstasyon web sitesi, hizmetin şu anda Brezilya, Güney Afrika, Nijerya, Tayland, Filipinler, Meksika, Hindistan ve Endonezya’da yayınlandığını söylüyor. İstasyon programı bu yıl küresel olarak yayılacak.

Peki bundan sonra ne olacak?

Google, programı sona erdirme kararı aldığını, çünkü ölçeklendirmek ve sürdürülebilir bir iş haline getirmek zorlaştığını açıkladı.

Şirket, İstasyon hizmeti sunduğu her pazarda çeşitli ortaklarla çalışmış, ancak her birinin farklı teknik ve altyapı gereksinimleri vardı. Hindistan’da RailTel, İndian Railways ve Pune Smart City ile çalıştı, örneğin Güney Afrika’da Think WİFİ ile çalıştı.

siberdefter-google-station

Zorluğun bir kısmının Hindistan gibi pazarlardaki mobil veri fiyatlarındaki düşüşle daha da kötüleşeceğini ve bu da ücretsiz Wİ-Fİ programlarını daha azalttı. Google daha önce hizmette oturum açan kullanıcılara reklam göstererek hizmetten para kazanmaya çalışmıştı.

Goolge, “Sadece topluluğa faydalı kaynaklara erişim sağlandığını” çalıştığını söyledi. Google, ortakları ile birlikte çalıştığını ve böylece “mevcut siteler arasında topluluk için faydalı kaynaklar kalabilmeleri için geçiş yapabileceğini” söyledi. Hindistan’da RailTel, TechCrunch’a daha önce Google ile çalıştığı tren istasyonlarında ücretsiz Wİ-Fİ sunmaya devam edeceğini doğruladı.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ne gibi değişiklikler olacak?

Toplamda 5.600’den fazla istasyonda Wİ-Fİ sunmaktadır. Bu arada, Güney Afrika’da bir Google sözcüsü Business Insider’a yaptığı açıklamada, operasyonları “şimdi projeyi bağımsız olarak gerçekleştirecek” Think Wifi’a aktaracağını doğruladı. Wifi’nin ITWeb’e, konumlarında “ücretsiz Wifi kalmaya hazır” olduğunu doğruladığını düşünün.

Google Ücretsiz İstasyonları Kapatıyor

İstasyon hizmeti birçok yerde popülerdi. Haziran 2018, Google oturum başına verinin 350MB ortalama tüketen 8000000 aylık İstasyon kullanıcılarını olmadığını söyledi. Google İstasyon kullanıcılarının yarısından fazlası servise günde birkaç kez bağlandı.

Ücretsiz Wi-Fi girişimi ilk olarak 2015’in sonlarında, ülkenin dört bir yanındaki 400 tren istasyonunda hizmet sunarak daha fazla Hintlinin çevrimiçi olması için duyuruldu.

Google Ücretsiz İstasyonları Kapatıyor

İlk Google İstasyon’u, Mumbai Merkez, Ocak 2016’da yayına başladı ve o yıl Google, projeyi resmen Google İstasyon olarak adlandırdı ve bunun kafe ve alışveriş merkezleri de dahil olmak üzere diğer yerlerle de ortak olacağını söyledi. Haziran 208’de 400 istasyon hedefine ulaşmasına rağmen şirket çalışmalarının hala tamamlanmadığını söyledi.

ITWeb’e göre; Google, Güney Afrika’da Kasım 2019’da 125 noktada Google İstasyon’u başlattı. Bugünkü duyuru Google’ın ülkedeki ilk lansmanından üç aydan biraz uzun bir süre sonra hizmeti sona erdirmeye başladığı anlamına geliyor.

Google İstasyon bu konuda ilk değil!

Google, gelişmekte olan pazarlardaki kullanıcıların çevrimiçi olmasını kolaylaştırmaya çalışan tek şirket değildir. Facebook 2013 yılında Internet.org projesini kurdu ve 2016’da ülkede önceki internet hizmeti yasaklandıktan sonra Express Wi-Fi In India’yı başlattı. Başka yerlerde şirketler, sabit altyapının daha güvenilir olmadığı yerlerde internet sağlamak için yeni teknolojiler deniyorlar.

Alfabenin Proje Loon’u stratosferik helyum balonları kullanarak bunu yapmaya çalışırken, Facebook geçmişte güneş enerjisiyle çalışan internet dronları denemişti.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Yapay Zeka

Google, yapay zeka alanında önemli bir adım atarak, geliştirdiği mesajlaşma botu Google Bard’ı genel erişime açtığını duyurdu. Uzun süredir kapalı beta aşamasında olan Bard,...

Yazılım

Firebase, Google tarafından geliştirilen bir mobil ve web uygulamaları geliştirme platformudur. Firebase, veri depolama, veritabanı, kullanıcı yetkilendirme, push bildirimleri, gerçek zamanlı sohbet ve benzeri...

Cep Telefonu

XDA-Developers ekibi tarafından elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda internet devi Google’ın yakın zamanda piyasaya süreceği yeni nesil amiral gemisi segmentindeki telefonları Google Pixel 6 ve...

Girişimcilik

İnternet devi Google, Oyun ve Uygulama Akademisi adında yeni bir eğitime başlıyor ve katılım sağlayacak kişiler Akademi’de uygulama, oyun ve oyun sanatı geliştirme, proje...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version