Javascript

Javascript Notifications API Kullanarak Bildirim Nasıl Gönderilir

Herhangi bir web sitesine girdiğimiz zaman çoğu zaman sitelerin bizden bildirim göndermek için izin istediğini görürüz. Bizde web sitemize bu özelliği entegre etmek istediğimiz genellikle üçüncü parti servislere ihtiyaç duyarız ama Javascript Notifications API kullanarak kendi bildirim servisimizi yazmak daha verimli olacaktır.

Bu içeriğimizde üçüncü parti bildirim gönderme servislerine ihtiyacımız kalmadan, Javascript Notifications API sayesinde basitçe bildirim göndermeyi öğreneceğiz. İşin derinine inmek isterseniz çeşitli kaynaklara göz atabilirsiniz sevgili dostlar.

Kullanıcıdan bildirim göndermek için izin istemek

Notification.requestPermission().then(function(){
    new Notification("Bildirimleri açtığınız teşekkürler");
});

Notification sınıfının “requestPermission” methodunu çalıştırarak iznimizi istiyoruz ve “.then()” fonksiyonu ile bu durum başarılı olursa bir başka fonksiyonu çalıştırıyoruz. Ben bu örneğimizde kullanıcı bildirimlere izin verdiğinde “Bildirimleri açtığınız için teşekkürler” diye bir mesaj gönderiyorum.

Notification sınıfı ile bildirim oluşturmak

new Notification(title, options);
  • title: Bildirimin başlığı
  • options: İçerik, görsel ve diğer seçenekler (opsiyonel)

Options içerisinde bazı parametreler halen bazı tarayıcılar tarafından desteklenmemektedir. Destek listesine Mozilla’nın Geliştirici sitesinden bakabilirsiniz.

Bildirimlere izin verilip verilmediğini nasıl kontrol ederiz?

Notification.permission

Eğer gelen değer “granted” ise kullanıcı sizin sitenizden bildirim almayı kabul ettiğini gösterir. Eğer dönen değer granted dışında başka bir değer ise kullanıcı kabul etmemiş ya da herhangi bir eylem gerçekleştirmemiş demektir.

Sizin için tavsiye ettiğimiz Javascript Eğitim Kursları

Sizler için Udemy’den iki adet indirimli Javascript kurslarını derledik. Aşağıdaki linklerden satın alabilir ve Javascript dünyasına giriş yapabilirsiniz.

Advertisement. Scroll to continue reading.

1 Comment

  1. Fatih

    5 Haziran 2021 at 15:56

    Çok iyi

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Javascript

Dünyanın en popüler programlama dillerinden Javascript, modern web teknolojilerinin en gözdesi. Peki Javascript ile json dosyasından veri nasıl çekeriz? Siberdefter Eğitim kaldığı yerden devam...

Javascript

Web sayfanız her açıldığında kullanıcıya rastgele renkler sunmak mı istiyorsunuz? Javascript ile Rastgele Renkler oluşturmak mümkün hem de iki satırlık kod ile. İlk etapta...

Javascript

Merhaba Siberdefter takipçileri, Javascript derslerimize devam ediyoruz ve bugün Javascript projelerimizde kullandığımız dizilerin (array) içerisinde herhangi bir içerik olmayan boş elemanları nasıl temizleyeceğimizi öğreneceğiz....

Yazılım

Merhaba Siberdefter okurları, bugün yazılımcıların kod yazarken ortaya koyduğu yanlışları anlatacağız. Bildiğiniz üzere programalama dilleri ile bir çok kategoride hazır siBstem kurabiliriz; İçerik Yönetim...

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version