Yazılım

Python Öğrenebileceğiniz 5 Online Kurs!

Günümüzün en modern programlama dillerinden Python; kolay yazım şekli, yapabildiği yetenekler, kullanım alanları ve benzeri bir çok nedenle yazılım sektöründe en çok tercih edilen dillerin başında yer alıyor. 1990 yılında piyasaya sürülen Python, nesne yönelimli, yorumlamalı, birimsel ve etkileşimli yüksek seviyeli bir programlama dili. Girintilere dayalı basit söz dizimi, dilin öğrenilmesini ve akılda kalmasını kolaylaştırıyor.

Öncelerde Siberdefter olarak Python dili ile yapılabilecekler bazı şeyler ile ilgili makale yayınlamıştık. Bugün ise Python programlama dilini öğrenebileceğiniz beş çevrim içi kursu sizler için bir araya derledik. Gerek ucuz fiyatları gerekse de öğrenci sayıları ile bu konuda profesyonel kişilerden ders alabilir ve yazılım sektörüne giriş yapabilirsiniz.

Python Yazılımcılarının maaşları ne kadar?

Bir Python geliştiricisi genellikle sunucu tarafı web uygulaması mantığı yazmaktan sorumludur. Bu aynı zamanda arka uç bileşenlerinin geliştirilmesini, uygulamanın diğer üçüncü taraf web hizmetleriyle bağlanmasını ve ön uç geliştiricilerin çalışmalarını Python uygulamasıyla entegre ederek desteklenmesini de içerir. Python’dan bahsetmişken, birçok yazılım geliştiricinin uzmanlaşmayı seçtiği Django’dan (Python’da yazılmış gelişmiş bir açık kaynaklı çerçeve) bahsetmeye değer.

Veri analizi ve web geliştirme Python için hala başlıca kullanım örnekleri olsa da, makine öğrenimi güçlü bir performans sergiliyor. Bu, Python Geliştiricileri Anketi 2018’in sonuçlarına göre. İşte tam da bu yüzden bu programlama dili bugünlerde giderek daha fazla ilgi görüyor. Sonunda ortalama Python geliştirici maaşını etkileyebilir. Aslında Python, profesyonel yazılım geliştiriciler arasında dünyanın en popüler yedinci programlama dili olarak zaten yer alıyor. Sonuç olarak, son zamanlarda en çok aranan teknolojilerden biri haline geldi.

Ancak Python programcı maaşı bir dizi faktöre bağlıdır. Bunlar beceri seti, uzmanlık düzeyi ve konumu içerir. Python maaşını neyin etkilediğini tam olarak anlamanız için PayScale, Glassdoor ve ZipRecruiter gibi güvenilir kaynaklardan gelen güncel, sektöre özel verileri bir araya getirdik.

Ayrıca diğer teknolojiler için maaş numaralarını da derledik.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Python Yazılımcı Maaşları Ne Kadar?

PayScale’in verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ortalama Python geliştirici maaşı (yayınlandığı tarihte) yıllık 77.362 dolardır. Aynı zamanda, medyan saatlik ücret 30,25 dolardır.

İlginçtir ki, Glassdoor tarafından bildirilen ortalama Python geliştirici maaşı daha yüksektir. Ortalama taban ücretin yılda 92.000 dolar olduğunu gösteriyor.

Indeed.com’dan gelen veriler daha da şaşırtıcı. Yıllık ortalama 123.656 dolar ile çok daha yüksek maaşlar bildiriyor.

Yine de ZipRecruiter, yıllık Python geliştirici maaşlarını 164.000 ABD Doları kadar yüksek ve 54.000 ABD Doları kadar düşük görüyor. Amerika Birleşik Devletleri genelinde ortalama 111.896 dolar.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version