Finans

FAST ile 7/24 Para Transferi Dönemi Başlıyor

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sisteminde, IBAN yerine cep telefonu, e-posta yada TCKN benzer biçimde rahatça hatırlanan bilgiler kullanılarak 7/24 yurtiçinde 1.000 TL’ye kadar para transferleri İşCep ve İnternet Şubemiz yöntemiyle oldukca kısa müddette rahatça yapılabilecek

Türkiye İş Bankası, TCMB’nin 18 Aralık 2020’den itibaren pilot tatbik olarak başlatacağı anlık ödeme sistemi olan FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sisteminde “Kolay Adres” ile müşterilerine, uzun IBAN numaraları yerine cep telefonu numarası, e-posta yada TCKN benzer biçimde detayları kullanarak para transferlerini rahatça gerçekleştirmelerini sağlıyor.

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sisteminde kullanılacak olan “Kolay Adres” tanımlamaları ise 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren İşCep ve İnternet Şubesi üstünden yapılabilmeye başlandı.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi ile para gönderiminde IBAN kullanmadan, “Kolay Adres” kullanılması niteliğinde en önce e-posta, cep telefonu, TCKN, VKN bilgilerinin hesapla eşleştirilmesi gerekiyor. Eşleştirmenin ardından, ancak cep telefonu, e-posta vb. bilgilerle müşterinin hesabına saniyeler içinde para aktarılması olası hale geliyor. Yurtiçinde 7/24 para aktarımı oluşturmaya imkân elde eden FAST ile para transferlerinde yeni bir devre başlamış olacak.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek mevzuya ilişik açıklamasında; TCMB ve BKM’nin sağlamış olduğu bu uygulamaya süratle adapte olduklarını, Bankanın dijital kanallarında lüzumlu geliştirmeleri yaptıklarını belirterek, şu şekildeki dedi:

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Artık dileyen herkes, hesabına cep telefonu, e-posta yada TCKN benzer biçimde detayları tanımlayan müşterilerimize, IBAN yerine Kolay Adres sistemine kaydedilen bu basit detayları kullanarak Fonların Anlık ve Sürekli Transferi yapısı üstünden oldukca daha kısa müddette para transferi gerçekleştirebilecek.

Banka olarak inovatif ürün ve hizmetlerle her vakit müşterilerimizin yanında olmayı, işlerini kolaylaştırmayı, sorunsuz ve süratli bir halde işlemlerini tamamlayacak araçlar sunmayı sürdüreceğiz. 

Para transferindeki bu kolaylık uzun IBAN numarasının eklenmesi, ezberlenmesi yada hesap numarasının girilmesi benzer biçimde zorunlulukları ortadan kaldıracak, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak.

Banka dışına yapılacak para transferleri de, Fonların Anlık ve Sürekli Transferi yardımıyla 7/24 dijital kanallarımızdan gerçekleştirilebilecek. Bireysel müşterilerimiz 2 Kasım 2020 tarihinden itibaren İşCep ve İnternet Şubemiz üstünden cep telefonu ve e-posta benzer biçimde Kolay Adres bilgilerini tanımlayabilmeye başladılar, kısa sürede ticari müşterilerimiz de bu uygulamayı kullanabilecekler. Kolay Adres ile para transferleri ise Fonların Anlık ve Sürekli Transferi’nin hayata geçmesi ile başlayacak.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version