Genel

Elektronik Cihazlar Dahil Birçok Ürüne Ek %30 Gümrük Vergisi Geldi

Resmî Gazete’de yayımlanan duyuruya göre yeni ek gümrük vergileri açıklandı. Elektronik cihazlar, ev eşyaları gibi ürünler de dahil olmak üzere ek vergiler 30 Eylül’e kadar %30, daha sonrasında %25 oranında uygulanacak.

Geçtiğimiz haftalarda oyun konsollarına getirilen ek verginin ardından golf arabası, fermuarlar gibi birçok ürüne %30 gümrük vergisi getirildiği açıklandı.

Bugün yayımlanarak yürürlüğe giren İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı çok sayıda ürünü kapsıyor.

İlave vergiler 30 Eylül’e kadar %30, bu tarihten sonra %25 oranında uygulanacak:

Türk Lirası

Peki bu ek vergilerden hangi ürünler etkilenecek?

İthalat Rejimi Kararına Ek Cumhurbaşkanı Kararı’na göre yürürlüğe giren ek gümrük vergisi gelecek ürünlerin listesi aşağıdaki gibi:

Altından ve kıymetli taşlardan mücevherat, buzdolabı ve derin dondurucular, bulaşık makineleri, çamaşır makineleri, split klimalar,  golf arabası, mensucat açma sarma makineleri, çeşitli el ve ziraat aletler, metalden eşyalar, alçıdan inşaat malzemeleri, ahşap kapı ve pencereler, ocak ve yemek pişirme cihazları, su filtreleri, turbo kompresörler, motor parçaları, kauçuk levhalar, zaman kontrol cihazları, müzik aletleri, oyun aletleri, kayak ve spor malzemeleri, kilitler, menteşeler, makaslar, fırçalar, fermuarlar, prefabrik yapılar, demir/çelikten teller, halatlar, kablolar,  zincirler, bakırdan teller, yer kaplama ve döşemeleri, yapışkan bantlar, çakmaklar, hijyenik ürünler, tripodlar vb. ile bu türdeki ürünler.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Editörün Tavsiyeleri

Siberdefter © Tüm Hakları Saklıdır.

Exit mobile version